Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Armagnac Sain Christeau 1974r.

Armagnac

Na tel. 641.00
Powiadom mnie o dostępności tego produktu Poleć znajomemu

Barwa rubinowa z złotawymi refleksami, początkowa nuta śliwkowa z aromatem waniliowym stopniowo ustępuje miejsca migdałom i orzechom włoskim.

W aromacie dominuje świeżość z przewagą owoców cytrusowych. W ustach jest miękki z wyczuwalną nutą orzechów laskowych.

Armagnac jest wytwarzany z czterech tradycyjnych winogron: Colombard, St Emilion, Ugni Blanc i Folle Blanche. Winnice położone są w trzech obszarach produkcyjnych całego departamentu Gers: Bas Armagnac, Haut Armagnac i Ténarèze. Winogrona, które zostały zebrane około połowy października, są następnie prasowane i umieszczane w do dalszej fermentacji, a następnie destylowane metodą "Armagnacaise".Po destylacji Armagnac leżakuje przez wiele lat w 400 litrowych beczkach z dębów z lasów Monlezun. Złożoność smaku oraz aromatu, powstaje podczas leżakowania.

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.