Brunello Di Montalcino Sugarille
Wino Brunello Di Montalcino Sugarille
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Gaja Brunello Di Montalcino Sugarille
Kraj: Włochy
Region: Toskania
Apelacja: D.O.C.G. Brunello Di Montalcino
Producent: Gaja
Szczepy: Sangiovese
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Temp. serwowania: 17–18 ° C.
Pojemność: 0,75l c3
Brunello di Montalcino o rubinowo czerwonym kolorze z bogatym bukietem, złożonymi aromatami dojrzałych owoców (śliwek i dzikich wiśni), fioletem i nutą goździków i tytoniu. Na podniebieniu ma elegancką i dojrzałą strukturę, dobrze zintegrowane taniny. To wino jest zwykle bardziej surowe w młodości ze względu na bardziej solidną strukturę taninową. Jednak po 5-7 latach jego głębokość i koncentracja prowadzą do złożonego profilu aromatycznego o doskonałej równowadze.
Sugestie kulinarne: kaczka pieczona, baranina, dzikie ptactwo.
Nagrody i wyróżnienia:
15,5/20 ptk. - Jancis Robinson
95/100 ptk. - Falstaff Magazin
94/100 ptk. - Wine Spectator
95/100 ptk. - Robert Parker The Wine Advocate
94/100 ptk. - Vinous Antonio Galloni
96/100 ptk. - Wine Enthusiast