- -40,00 zł
Amarone Zenato Valpolicella Classico
- -102,00 zł
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Due Lune Nero davola Cantine Cellaro
Mascalese - Nero DAvola Sicilia IGT
Kraj: Włochy
Region: Sambuca di Sicilia (AG)
Producent: Cantine Cellaro Sycylia
Szczepy: Nerello Mascalese, Nero DAvola
Rodzaj: czerwone wytrawne
Pojemność: 0,75l VIP
Alkohol: 14%
Wytrawne wino o głębokiej rubinowej barwie z zielonymi refleksami. W nosie ekspresyjny aromat czerwonych owoców, dojrzałych jagód i orientalnych przypraw. W ustach wino bogate, pełne, rozgrzewające, zarazem miękkie i aksamitne z łagodnymi taninami. Dobrze zrównoważone, długie. Kiedy dojrzewają winogrona, gałęzie są przycinane 10 cm przed samą groną, a tym samym rozpoczyna się naturalny proces suszenia dzięki ciepłem sycylijskiego słońca i wiatru sirocco pochodzącego z Afryki. Kiedy uzyskuje się utratę masy 15-20%, winogrona są zbierane, miażdżone i fermentacja zaczyna się w kontakcie ze skórkami. Po bardzo długiej maceracji, wino jest dekantowane do barriques, gdzie spoczywa przez około 6 miesięcy. Polecane: pasty, wędliny, mięsa z rusztu, gulasz, makarony w sosach. Doskonałe z dojrzałymi serami.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino Due Lune Nerello Mascalese - Nero DAvola Sicilia IGT z region produkcji Sambuca di Sicilia (AG) Wino ujawina rubinowo-czerwony kolor, głęboki i nieprzenikniony. To eksplozja aromatów czerwonych owoców i dojrzałych jeżyn, orientalnych przypraw, różowego pieprzu i skóry dobrze zintegrowanych ze sobą. W ustach jest ciepły, silny i przyjemnie trwały; dobrze wyrażone taniny są doskonale zrównoważone naturalnym cukrem resztkowym i świeżością, dzięki czemu napój jest fascynujący. Doskonałe do dań z makaronu z sosem, pieczeni i dziczyzny. Idealny do dojrzałych serów. Kiedy winogrona osiągną dojrzałość, pędy są cięte 10 cm przed samym pęczkiem i tym samym rozpoczyna się naturalny proces suszenia dzięki ciepłemu sycylijskiemu słońcu i wiatrowi sirocco z Afryki. Po uzyskaniu zmniejszenia masy o 15-20% winogrona są zbierane, prasowane i fermentacja zaczyna się kontaktować ze skórami. Po bardzo długiej maceracji wino jest dekantowane w barrique, gdzie spoczywa przez około 6 miesięcy. Dobre wino z Sycylii
Nagrody:
94 pkt. Jeannie Cho Lee
93 pkt. Oz Clarke
95 pkt. Hill Smith
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2018 Silver medal
ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI ITALIANI 2018 Best Red Wine
Dyskretna rubinowa czerwień z refleksami świetlnymi. Ciepły, dobrze dozowany bukiet dzikich jagód, wiśni i odrobiny dymu. Na podniebieniu drobnoziarniste taniny, dodatkowo dużo soku i owoców w rdzeniu, nuty kwiatowe i pikantne, zwarte. Delikatna słona żyła w harmonijnym finiszu.
Wspaniałe wino do medytacji, dobrze nadaje się również do pikantnych pierwszych dań, nawet doprawionych truflami. Doskonałe również do dań głównych z mięs i dojrzałych serów. złożony bukiet z nutami dojrzałych czerwonych owoców, pikantnymi aromatami lukrecji, czarnego pieprzu i nutami czekolady. W ustach dobrze zrównoważone, z miękkimi, okrągłymi taninami, ciepłe, pikantne, eleganckie, delikatne i świeże.
To wino dla fanów beczkowych butelek. O ciemnym niemal jagodowym kolorze. W nosie kokos, wanilia, orientalne przyprawy, asfalt, dym, toffi, opary tytoniu. W ustach najpierw pojawia się słodycz, ale w finiszu mamy trochę pieprzności. Długie, gęste wino. Być może po dekantacji wyszłoby więcej owocu.
2024-01-18
Nero d'Avola Wino Sycylijskie
Nero d'Avola Wino ma ciemnofioletowy kolor i jest pełen słodkich, ciemnych aromatów owocowych, takich jak czekolada, jeżyna, malina, wanilia, dąb i suszona śliwka. Możesz nawet poczuć smak pieprzu w ustach. Było to wino miękkie w aromacie, smaku i taninach, pełne różnorodnych aromatów, więc myślę, że będzie to świetne wino dla tych, którzy to cenią. Pijąc wino Nero d'Avola, cały czas myślałam o jagnięcinie, a gdy następnym razem kupię i wypiję, mam ochotę zjeść je z jagnięciną. Wino, które chętnie kupię ponownie.