Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Amayna Syrah

Wina chilijskie|Wina chilijskie » Wina czerwone Chile

Cena:147.00PLN
Poleć znajomemu

Amayna Syrah

 

Kraj: Chile

Region: Leyda Valley - San Antonio

Producent: Amayna

Szczep: 100% Syrah/Shiraz

Rodzaj: czerwone, wytrawne

Beczka: 12 miesięcy

Pojemność: 0,75l

Alkohol: 14 %

 

Kolor to bardzo intensywny i pełen życia fiolet. W nosie czuć kwiatowe i pikantne aromaty, doskonale harmonizujące z nutami wanilii i czarnej porzeczki. W ustach jest silne, ale zbalansowane z delikatnymi i kremowymi taninami oraz subtelną, naturalną kwasowością. Wino o wyjątkowym potencjale starzenia.

Polecane do: idealne do jagnięciny, czerwonego mięsa, makaronów, dzikiego ptactwa i dojrzewającej szynki.

 

Winogrona zbierano ręcznie do 10 kg pojemników, w połowie maja. Zarówno podczas zbioru, jak i winnicy owoce poddano niezwykle starannej selekcji. Maceracja na zimno (w temperaturze 7°C) trwała 20 dni. Następnie sok fermentował w kadziach ze stali szlachetnej, z regularnym mieszaniem osadów. Wino dojrzewa przez 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, w 70% nowych.

 

Nagrody:

 

2012: Złoty Medal CWSA Wine&Spirit

2012: Złoty Medal Decanter World Wine Awards

2011: 91 punktów Stephen Tanzer's International Wine Cellar

2010: Higher Mention 17 punktów, Jancis Robinson

2012 2008: 89 punktów Wine Spectator

2007: 91 punktów Robert Parker

 

2007: 87 punktów Wine Spectator

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.