Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Abadía Retuerta Pago Valdebellón

Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino Regionalne|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino Spokojne|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino czerwone|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino wytrawne |Szczepy win » Cabernet Sauvignon |Wina hiszpańskie|Wina hiszpańskie » Wina czerwone Hiszpania

  • Abadía Retuerta Pago Valdebellón
    Abadía Retuerta Pago Valdebellón
Cena:640.00PLN
Poleć znajomemu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abadía Retuerta Pago Valdebellón

 

Kraj: Hiszpania

Region: Kastylia-León

Apelacja: VdT Castilla y León

Producent: Abadía Retuerta

Szczepy: Cabernet Sauvignon

Kolor: czerwone

Rodzaj: wytrawne

Dojrzewanie: 18 miesięcy, dąb francuski

Temperatura: 17–18°C

Pojemność: 0,75l

 

Wino o wspaniałym, wielowarstwowym bukiecie, na który składają się nuty ziołowe (tymianek, rozmaryn, lawenda), balsamiczne, żywiczne i mentolowe. W ustach świeże, bogate, eleganckie i jedwabiste. Podawać do dziczyzny, jagnięciny, pieczeni wołowej.

Potencjał dojrzewania: 20 lat.

 

Nagrody i wyróżnienia:

94/100 ptk. - Falstaff Magazin

93/100 ptk. - Robert Parker The Wine Advocate

92/100 ptk. - Wine Spectator

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.