Wino Wakefield Cabernet Sauvignon

87,00 zł
Brutto

Opis

Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Wakefield Cabernet Sauvignon

 

Kraj: Australia

Region: Clare Valley

Producent: Wakefield

Szczep: cabernet sauvignon

Kolor: czerwone

Smak: wytrawne

Temp. podawania: 16-18 °C

Pojemność: 0,75 l

Alkohol: 14%

 

Wino o mocnych aromatach dojrzałych czarnych porzeczek, przypraw, liści pomidora z nutą eukaliptusa. Wyczuwalne także delikatne aromaty cedru i ciemnej czekolady, pochodzące z dojrzewania w beczkach. W ustach wino bardzo bogate i wyraziste. Mocne smaki porzeczek i jagód, połączone z akcentem przypraw i nutą cedrowego pudełka do cygar. Taniny gładkie i eleganckie. Wino dobrze zrównoważone, złożone z długim finiszem. Podawać w temp. 17 - 18°C do ciemnych mięs, steków, dziczyzny.

Winifikacja:

Fermentacja malolaktyczna w beczkach z dębu francuskiego, po czym przez 12 miesięcy wino dojrzewa w beczkach (10% nowych)

Notatki Sommelier Bachus Wina

 

Cabernet Sauvignon Estate od Wakefield to wizytówka wina Cabernet Sauvignon z południowej Australii. W kieliszku świeci ciemnoczerwono z fioletowymi refleksami, w nosie to czerwone wino rozwija bukiet z intensywnymi, głębokimi aromatami czarnej porzeczki i czarnej porzeczki, subtelną przyprawą i niuansami cedru i ciemnej czekolady. Na podniebieniu australijski Cabernet Sauvignon wykazuje imponującą intensywność, owocowy smak czarnej porzeczki i czarnej porzeczki łączy się z nutami dębu, cedru i przypraw. Taniny są zazwyczaj delikatne i eleganckie, zrównoważone i dobrze zintegrowane, złożone i okrągłe aż do długiego finiszu. Cabernet Sauvignon z Wakefield wino przetwarza się w 100% winogrona Cabernet Sauvignon, które rosną w chłodnej dolinie Clare, w rodzinnych winnicach.

 

Fermentacja odbywa się we własnych, oryginalnych zbiornikach fermentacyjnych „Potter”: maceracja, ekstrakcja barwników i garbników może być w ten sposób optymalnie kontrolowana. Część moszczu pozostawia się na skórkach przez dwa tygodnie dłużej, aby zwiększyć strukturę garbników w winie. Następnie jest delikatnie tłoczony, fermentacja jabłkowo-mlekowa odbywa się w beczkach z francuskiego dębu. Następnie dojrzewa przez co najmniej 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, z czego 10% w nowych beczkach dębowych, a pozostałe 90% w beczkach, które mają już od 1 do 4 lat. Następnie konkluzja tworzy mieszanie różnych win beczkowych i butelkowanie w butelce. Ciesz się tym wytrawnym Cabernet Sauvignon z wołowiną i jagnięciną lub pikantnymi serami.

Wakefield Cabernet Sauvignon - Opinie klientów

Dodaj opinię

Wakefield Cabernet Sauvignon

Dodaj opinię

POZNAJ OPINIE O NASZYM SKLEPIE:
4.5
Na podstawie 161 opinii w serwisie Google
Polecam. Przesyłka dotarła w świetnym stanie, produkty były bardzo dobrze zabezpieczone w czasie transportu. Zamówienie zostało zrealizowane szybko, na bieżąco były przekazywane informacje o statusie paczki. Serdecznie polecam! W dniu dzisiejszym przejeżdżałam przez Warszawę i zawitałem... do sklepu z winami. Miło mnie powitali nawet dostałem wino do degustacji Uno 1 primitivo za 1zł. Super. zobaczcie Ci co mało wysyłają. ( więcej )
Damian Kowalski
Zamawiam wino od lat! Zamawiałam również na wesele syna. Doradzono mi bezbłędnie a więc goście byli bardzo zadowoleni Zawsze sprawna i szybka dostawa. Zdecydowanie polecam!
Betata Sobieraj
Świetny wybór win z całego świata, wysoka kultura obsługi i doradztwa. Można zamawiać online, dostawy w ciągu 2 dni. Kupuję od kilku lat.
Edward Zieba
Bardzo polecam ten sklep z winami! Duży wybór win, fachowe doradztwo i przemiły właściciel. Z pewnością każdy znajdzie tu odpowiednią buteleczkę dla siebie :-)
Monika Laszczka