Viñedos Bodegas Manzanos Haro · Azagra · Campanas

Bodegas Mazorral korzysta ze wspaniałej winiarskiej tradycji regionu La Mancha oraz dorobku rodzinnego przedsięwzięcia, które zapoczątkował Sanchez Serranto. Produkowane w 20 – sto hektarowej winnicy wina są przedmiotem dumy Bodegas Mazorral. Szczególną uwage zwrócili właściciele na piwnice, które stanowią kwintesencję połączenia tradycji z nowoczesną technologią. W wyśmienitym środowisku, gdzie panuje idealna temperatura i wilgotność przechowuje się średnio 2000 beczek z dębu amerykańskiego. Aby zapewnić dobrą jakość winogron, dokonano znacznej inwestycji w przekształcenie szklanej winnicy w kraty. Plantacja kraty pozwala uzyskać winorośle o dobrej równowadze fizjologicznej, które zapewniają winogrona o dużej dojrzałości i wysokim potencjale ekologicznym. System ten pozwolił zainstalować nawadnianie kropelkowe we wszystkich winoroślach, dzięki czemu zapewniana jest stabilność wody w roślinach co sprzyja lepszej jakości winogron. Zbiór jest zmechanizowany w całej winnicy na kratach, ze specjalnymi kombajnami do winogron, które wyczerpująco wybierają winogrona w optymalnym stanie dojrzałości. Jeśli chodzi o klimat, warunki pogodowe, z mokrymi i mroźnymi zimami oraz suchymi i gorącymi latami, i opady poniżej 300 litrów na metr kwadratowy, są optymalne, aby zapewnić zdrowie winorośli, osiągnąć harmonijną dojrzałość i jakość uprawy winorośli , mające na celu uzyskanie wspaniałych win. W Bodegas Manzanos mamy winnice w różnych podobszarach DOCa Rioja; Każdy obszar i każda dolina DOCa Rioja mają swoje  osobliwości,  które w dużym stopniu zależą od wzajemnych relacji  klimat-gleba-roślina , nie zapominając o znaczeniu technik produkcji i opracowania opracowanych przez cały zespół techniczny, kierowany przez Borję Ripę , winiarz i dyrektor techniczny Manzanos Wines. Ta kombinacja czynników decyduje o wyjątkowości każdego wina. Różne terroiry, klimat i różnice, które przejawiają każda odmiana, sprzyjają różnorodności i pozwalają nam tworzyć wina, które wykazują potencjał i cechy charakterystyczne każdej podstrefy. W Rioja Alavesa dominuje wpływ klimatu atlantyckiego, a gleby to wapienne gliny znajdujące się na tarasach i małych działkach; Tutaj mamy winorośle o dużej wartości posadzone w szkle, takie jak winnica Pre - filoksera licząca ponad 170 lat, z wybraną i unikalną produkcją zależną od rocznika, 5400 butelek i ręcznym zbiorem.

W Rioja Alta , także w klimacie atlantyckim , jego gleby są podzielone na gliniaste, gliniaste i aluwialne ; Posiadamy szklane winnice i winnicę z 1936 roku, która ma ponad 80 lat, zbierana ręcznie i przy ograniczonej produkcji 28 000 butelek. La Rioja Baja ma suchszy i cieplejszy klimat ze względu na wpływ Morza Śródziemnego , głównie gleby aluwialne i gliniaste . Niższy kontrast temperaturowy między dniem a nocą sprawi, że dojrzewanie będzie bardziej zrównoważone i w tym obszarze uzyskamy wysokiej jakości winogrona. Winnice są rozmieszczone między gminami Aldeanueva de Ebro, Alfaro, Azagra i San Adrián, wszystkie w odległości mniej niż dziesięciu minut od Bodegas Manzanos, dzięki którym winogrono dociera do winnicy w stylu vintage w nie do pobicia. Jeśli chodzi o czerwone odmiany, uprawiamy cztery z pięciu, które są gospodarzami Rioja i które nadały temu prestiżowi Nominację Pochodzenia: Tempranillo , Garnacha , Graciano i Mazuelo , a na biało współpracujemy z Viurą i Chardonnay . Tempranillo jest natywny winogron par excellence od nominału, który dał win Rioja własnej tożsamości. Tutaj winogrono Tempranillo wykazało dobre cechy dostosowania do klimatu i gleby, co przekłada się na produkcję wina najwyższej jakości. Zajmuje ponad 75% powierzchni uprawnej i jest winogronem zdolnym do produkcji win o długim okresie dojrzewania, bardzo zrównoważonym pod względem alkoholu, koloru i kwasowości oraz o szczerym, gładkim i owocowym podniebieniu, które z wiekiem rozwija się aksamitnie. Drugą odmianą autochtoniczną jest Graciano , winogrono mniejszościowe, które wyznacza trendy w Rioja. Właśnie w Bodegas Manzanos mamy 20% wszystkich hektarów Gracia w DOca Rioja. Ta odmiana ma dla nas ogromne znaczenie, uzupełnia nasze najbardziej wybrane tempranillos w Reserves i Grandes Reserva, zapewniając bryłę, strukturę, aromat i kolor, a także produkujemy pojedyncze odmiany z najbardziej charakterystycznych winnic Graciano, takich jak stara winnica San Adrián , najstarszy w DOCa Rioja. Grenache i Mazuelo , pozostałe dwie czerwone winogrona pracujemy, uzupełniają się nawzajem dobrze; Garnacha produkuje bardzo energiczne wina, a mazuelo zapewnia kwasowość i niski poziom utleniania.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz