Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Bourbon Whiskey

 

 

 

 

 

 

 

Bourbon whiskey to rodzaj amerykańskiej whisky, destylowanego ducha w beczkach, wytwarzanego głównie z kukurydzy. Nazwa wywodzi się od francuskiej dynastii Burbonów, chociaż dokładna inspiracja nazwy whisky jest niespokojna; pretendentami są Bourbon County w Kentucky i Bourbon Street w Nowym Orleanie. Whiskey Bourbon jest destylowany od XVIII wieku. Użycie terminu "bourbon" w odniesieniu do whisky pochodzi z lat dwudziestych XIX wieku i termin ten zaczął być konsekwentnie stosowany w Kentucky w latach 70. XIX wieku. Whiskey Bourbon może być wytwarzana w dowolnym miejscu w Stanach Zjednoczonych, natomiast jest silnie związana z Ameryką Południową, a w szczególności z Kentucky.

Burbonowa definicja prawna różni się nieco w zależności od kraju, ale wiele umów handlowych wymaga, aby nazwa Burbon była zastrzeżona dla produktów wytwarzanych w Stanach Zjednoczonych. Amerykańskie przepisy dotyczące etykietowania i bourbonów reklamowych odnoszą się tylko do produktów wyprodukowanych w celu konsumpcji w Stanach Zjednoczonych; nie mają zastosowania do destylowanych napojów spirytusowych wytwarzanych na eksport. Przychody hurtowni destylarni dla Whiskey Bourbon sprzedawanego w Stanach Zjednoczonych wynoszą około 2,7 miliarda USD, a Whiskey Bourbon stanowi około dwóch trzecich z eksportu napojów spirytusowych destylowanych o wartości 1,6 miliarda USD. Whiskey Bourbon aby musi utrzymywać wyznaczone standardy, rachunek zacieru whisky wymaga co najmniej 51% kukurydzy, a pozostałą część stanowi ziarno zbóż [Rachunek zacieru, który zawiera pszenicę zamiast żyta, wytwarza tak zwany burbon pszenny. Ziarno jest mielone i mieszane z wodą. Zwykle mash z poprzedniej destylacji jest dodawany, aby zapewnić spójność między partiami, tworząc kwaśną zacieru. W końcu dodaje się drożdże i zacier poddaje się fermentacji. Jest destylowany (zazwyczaj) pomiędzy 65% ​​a 80% alkoholu za pomocą tradycyjnego alembika (lub garnka nadal) lub znacznie tańszego ciągłego wciąż. Większość nowoczesnych Whiskey Bourbon jest początkowo spuszczana z kolumny, a następnie redystylowana w "podwajaczu" (alternatywnie nazywanym "łapaczem" lub "retortą"), który jest w zasadzie nadal garnek. Otrzymany czysty spirytus, zwany "białym psem", umieszcza się w zwęglonych nowych dębowych pojemnikach w celu starzenia. W praktyce pojemniki te są ogólnie beczkami wykonanymi z amerykańskiego białego dębu. Duch zyskuje kolor i dużo smaku z karmelizowanych cukrów i wanilin w zwęglonym drewnie. Whiskey Bourbon "prosty" musi być w wieku co najmniej dwóch lat, a mieszany burbon musi zawierać co najmniej 51% bourbonu prosto na galonie dowodowym (tj. Większość alkoholu w mieszance musi pochodzić z burbonu prostego). Pozostałe duchy w mieszanym burbonie mogą być neutralnymi spirytusami zbożowymi, które w ogóle nie są w wieku. Jeśli produkt jest oznaczony jedynie jako "whisky bourbon", a nie "prosto" lub "zmieszany", nie jest określony określony minimalny okres leżakowania - tylko że produkt był "przechowywany w nie więcej niż 62,5% alkoholu objętościowo (125 proof) w zwęglonych nowych pojemnikach dębowych ".  Whiskey Bourbon zyskuje więcej koloru i smaku, im dłużej dojrzewają w drewnie. Zmiany ducha następują również w wyniku parowania i procesów chemicznych, takich jak utlenianie. Drobiazgowe bourbony mają tendencję do starzenia się stosunkowo krótko, a nawet w przypadku droższych Whiskey Bourbon często celem jest "dojrzałość", a nie konkretny wiek, ponieważ zbyt starzejące się Whiskey Bourbon mogą negatywnie wpływać na smak Whiskey Bourbon (czyniąc go smak jest zdrewniały, gorzki lub niezrównoważony). Po dojrzewaniu bourbon jest wyjmowany z beczki i zwykle jest filtrowany i rozcieńczany wodą. Następnie jest butelkowany w nie mniej niż 80 amerykańskich dowodach (40% abv). Proces butelkowania Whiskey Bourbon to proces filtrowania, mieszania razem prostej whisky z różnych beczek (czasami z różnych destylarni), rozcieńczania wodą, mieszania z innymi składnikami (jeśli produkuje się mieszany burbon) i napełniania pojemników w celu wytworzenia produktu końcowego, który jest sprzedawany konsumentom. Sama fraza "butelkowana przez" oznacza tylko to. Tylko jeśli rozlewnia obsługuje destylarnię, która wytworzyła whisky, może zostać dodana "destylowana przez" do etykiety. Wymagania dotyczące etykietowania Whiskey Bourbon i innych napojów alkoholowych (w tym wymogi dotyczące tego, co wolno nazywać burbonem na mocy prawa Stanów Zjednoczonych) są określone w Kodeksie Federalnym Stanów Zjednoczonych. Żadna whisky wyprodukowana poza Stanami Zjednoczonymi nie może być oznaczona jako Whiskey Bourbon lub sprzedawana jako Whiskey Bourbon w Stanach Zjednoczonych (oraz w innych krajach, które mają umowy handlowe ze Stanami Zjednoczonymi, aby uznać burbon jako wyrazisty produkt Stanów Zjednoczonych).

Wybrane Marki :

Bourbon Whiskey Woodford Reserve, Bourbon Whiskey Blanton's, Bourbon Whiskey Pappy Van Winkle, Bourbon Whiskey Buffalo Trace Distillery, Bourbon Whiskey Maker's Mark, Bourbon Whiskey Booker's, Bourbon Whiskey Knob Creek, Bourbon Whiskey Elijah Craig, Bourbon Whiskey Eagle Rare, Bourbon Whiskey Basil Hayden's, Bourbon Whiskey Bulleit, Bourbon Whiskey W.L. Weller, Bourbon Whiskey 1792, Bourbon Whiskey Angel's Envy, Bourbon Whiskey Wild Turkey, Bourbon Whiskey Four Roses, Bourbon Whiskey Jim Beam, Bourbon Whiskey Willett, Bourbon Whiskey Jefferson's Bourbon, Bourbon Whiskey Elmer T Lee, Bourbon Whiskey Evan Williams, Bourbon Whiskey Larceny, Bourbon Whiskey Baker's, Bourbon Whiskey Henry Mckenna, Bourbon Whiskey Old Grand-dad, Bourbon Whiskey Rebel Yell, Bourbon Whiskey Old Fitzgerald, Bourbon Whiskey Heaven Hill, Bourbon Whiskey Early Times, Bourbon Whiskey Old Crow, Bourbon Whiskey Corner Creek, Bourbon Whiskey Wathen's, Bourbon Whiskey Pendleton, Bourbon Whiskey Hogs 3, Bourbon Whiskey Cavalry Bourbon, Bourbon Whiskey Big House, Bourbon whiskey Jack Daniel’s...

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.