Madame Pommery, kreatywny geniusz zainicjowała produkcję dobrego szampana w 1858 r., Kiedy po śmierci męża przejęła stery firmy Pommery i Greno, Madame Pommery założyła rozbudowę swojego domu, tworząc wina jak żadne inne. Jako stały wymóg, jakość doprowadzona do skrajności. Świadomy znaczenia pochodzenia winogron dla zapewnienia jakości swoich win, jest przez lata najpiękniejszą winnicą w Szampanii. Obecnie Champagne Pommery jest jak piramida jakościowy. Różnorodność winogron tworzących szampany Pommery , jakość rocznych zbiorów, wybór win do mieszanek, tak wiele parametrów, które niuansują smaki. W Pommery to surowe składniki tworzą mieszankę, a nie dawkowanie, które muszą nadać winom ich charakterystyczne cechy. Pommery Royal Brut łączy prawie czterdzieści różnych win z szampana. Vintage składa się w 7 procentach z 100% crusku, natomiast w przypadku Cuvée Louise, najbardziej wyrafinowanego rocznika, pochodzi z 3 najbardziej delikatnych crusków. Styl Pommery Champagne to naturalna elegancja Podobnie jak wszyscy szefowie piwnic, którym się udało, Clément Pierlot pracuje, szanując terroir, winogrona wielkiego pochodzenia, aby nadal wyrażać podział współczesnego szampana, opracowany dla niego przez Madame Pommery. Pod wysoką ramą piwnicy zbudowanej w XIX wieku znajduje się sala kadzi, w której odbywają się pierwsze fermentacje. Fermentacja alkoholowa prowadzi, do pierwszych dwóch tygodni października, do uzyskania spokojnych win nieiskrzących, które następnie są testowane przez enologów w celu zachowania absolutnej jakości. Kluczowy krok w rozwoju, montaż wykonuje mistrz piwnicy, Clément Pierlot, wraz ze swoim zespołem enologów. Z palety win Champagne odtwarza z wielką starannością z roku na rok perfumy i smaki, które wyróżniają Pommery na tle najlepszych szampanów. W ten sposób utrwala się jakość i styl Pommery. Czas potrzebny dla wydobycia doskonałości w szampanie jest nieunikniony. Lata starzenia są niezbędne do uzyskania pełnego rozwoju aromatów. W głębi piwnic wszystkie warunki są odpowiednie dla Champagne Pommery roczników, aby z dnia na dzień osiągnąć swoją dojrzałość. Kreda jest doskonałym regulatorem termicznym, zachowującym wilgoć latem i przywracającym ciepło zimą: przy stałej temperaturze 10 ° C pianka i premia do wina są idealne. Wino inicjuje drugą fermentację alkoholową, która powoduje zestalenie się piany. Po spożyciu całego cukru, aby wytworzyć musowanie, drożdże giną z boku butelki. To właśnie ta drożdżowa drożdże w kontakcie z winem nadaje jej bukiet i aromatyczne bogactwa. Gdy wino musujące Pommery osiągnęło pełną dojrzałość, nadszedł czas, aby wyeliminować osad drożdży z butelki. Aby przygotować ten krok, każdą butelkę regularnie miesza się. Odpady ześlizgują się z beczki butelki o ścianę i gromadzą się w szyjce. Po zniesławieniu jest kolej na dawkowanie, ostatni etap opracowywania wina. Przed ponownym napełnieniem butelki dodaje się alkohol o nazwie „wysyłka”, składający się z win rezerwowych i cukru. Pommery szampan na drodze historii rozwijał się i krierowł smak w kierunku najlepszej jakości szamapan region szampagne. Twórca Brut Champagne Pommery w 1874 r. Poprzedzając smak swoich klientów, tworzy pierwszy surowy szampan, który odniósł komercyjny sukces, Pommery Nature 1874, zrywając z tradycją bardzo słodkich win. Kobieta w świecie mężczyzn drukuje swoją osobowość na swoich szampanach. Czystość i finezja win Pommerygo zawsze łączy ten kobiecy charakter. W lipcu 1868 r. Pommery uruchomiła w Reims „konstrukcję stulecia”: metamorfozę kredy w piwnicach. Belgijscy i francuscy górnicy kopią 18 kilometrów połączonych ze sobą tuneli 30 metrów pod ziemią. Dzięki kwadratom utworzonym przez starożytne studnie Gustave Navlet rzeźbi ogromne płaskorzeźby, które podkreślają piękno tych wspaniałych galerii. Monumentalne schody o długości 116 stopni łączą ten podziemny świat ze światem zewnętrznym. Społeczeństwo angielskie nadaje światu „ton”. Madame Pommery prosi więc swoich architektów, aby czerpali inspirację ze stylu angielskiego. Tak eksploduje neogotycki elżbietański w Reims. W wieżyczkach, blankach i lochach łącząc łańcuchy czerwonych cegieł z szaroniebieską powłoką. Zbudowane na planie otwartym, w H, wszystkie budynki są sprzeczne z tradycjami architektonicznymi domów szampańskich. Zainteresowanie jest konkretne: promować przyszłe rozbudowy budynków. Ujawnia także filozofię życia: przełamywanie barier, zapraszanie, otwieranie się na świat. The Clos Pompadour Clos Pompadour, pod sugestywną i uroczą nazwą Madame de Pompadour, reprezentuje 25 hektarów winnic zamkniętych w ścianach Domaine Pommery. Mamy przyjemność ułatwić każdemu nabycia najlepszej linii szampana Pommery

Produkty producenta