Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Foursquare Rum Barbados - Bachus Sklep Warszawa. Wina na każdą okazję.
Wina ChardonnayGiramonte Frescobaldi Wina Wina z Nowej ZelandiiGrand Durhene ChampagneWina AustraliiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWina Napa ValleyWino na lato
  • Foursquare Rum Barbados
    Foursquare Rum Barbados

Sklep Bachus - Foursquare Rum Barbados

 

 

 

 

 

 

Foursquare Rum Distillery właściciele destylarni Foursquare, rodziny Seale, mogą doszukać się swoich tradycji i korzeni firmy na Barbadosie do lat 50. XVI wieku i mogą odnosić się do pięciu pokoleń wiedzy o rumach sięgających 1820 roku. Powstanie marki Foursquare nastąpiło jednak znacznie później. Podczas gdy rodzina mogła domagać się jednego z najstarszych domów handlowych Barbadosu, Reginald Leon Seale był zabroniony, podobnie jak inni handlowcy, od sprzedaży rumu bezpośrednio konsumentom zgodnie z ustawą o akcyzie Barbados. Jego metoda w tym temacie polegała na założeniu firmy dystrybucyjnej w Bridgetown na początku XX wieku - i to było narodziny marki RL Seale. RL Seale nie był jedynym przedsiębiorcą, który podjął takie działania, ale był jednym z niewielu odnoszących sukcesy. Ten dobrobyt stanowił okazję do ekspansji, a od 1962 do 1993 roku nabyto rumowe portfele ESA Field i Alleyne Arthur, w tym Old Brigand, Taylor's Falernum i Doorly . Aby skutecznie skonsolidować wiele marek, podjęto decyzję, że ESA Field i Old Brigand skoncentrują się na lokalnym rynku, na którym zawsze dobrze sobie radzili, a firma Doorly stała się marką eksportową. Taki był stan rzeczy do 1995 r., Kiedy to firma, pod przewodnictwem Sir Davida Seale'a, grała na zakupie cukrowni, której najstarszy budynek pochodzi z 1636 r. I był w większości zgrzybiały. Jego intuicja opłaciła się jednak, a ta strona stała się destylarnią Foursquare. Obecnie jest to jedna z najbardziej wydajnych i nowoczesnych destylarni rumów w pobliżu, wraz z najnowocześniejszą na świecie zakładem rozlewniczym. Gorzelnia ma trzykolumnową próżnię, wciąż wykorzystywaną do lżejszych rumów i nowoczesną doniczkę do cięższych rumów, które zawsze są destylowane ze sfermentowanych melasy w małych partiach (zwykle 112 baryłek) i starzonych w tropiku. Jego rumy dojrzewają w małych amerykańskich dębowych beczkach po Bourbonie w ogromnych otwartych magazynach, z których większość pochodzi z nienazwanej (ale słynnej) destylarni w Lynchburgu w stanie Tennessee. Już teraz imponująca i rosnąca siła w świecie rumu wydaje się, że Foursquare ma być w czołówce produkcji rumu w najbliższej przyszłości, po tym jak marka zakończyła dobry rok, kiedy została nazwana Rum Producer of the Year prestiżowe zawody International Spirits Challenge 2017. Obecnie Richard Seale nadzoruje operacje destylarni i ma ma reputację indywidualisty, który obejmuje postęp technologiczny w destylarni Foursquare Rum Distillery wśród swoich rówieśników. Four Square produkuje dużą liczbę marek rumu z tylko jednego typu fermentacji przy użyciu drożdży destylatora importowanych z Republiki Południowej Afryki. Dwustopniowy proces fermentacji jest kontrolowany komputerowo i postępuje bardzo wolno, a melasę stopniowo dodaje się podczas drugiego etapu w okresie trwającym dwadzieścia godzin. Rum wyprodukowany na four Square to mieszana. Garnek miedziany jest połączony małą kolumną która z kolei zasila dwie komory retorowe i dwa zestawy chłodziarek, a spirytus wynurza się w temperaturze zaledwie 10 stopni. Dodatkowe chłodzenie w retorach zapewniają refluks na wszystkich trzech etapach tej niekonwencjonalnej konfiguracji. Foursquare Rum Distillery wykorzystują najczęściej beczki z amerykańskiego debu i po whiski. Eksperymentowano też z beczkami po Sherry, Madera, Porto, Zinfandel. Beczki napełniane są w 65% - ^8 % alc vol aby uzyskać większą ekstrację drewna. Charakter Rums Four square pochodzi z destylarni i starzenia się beczek, z absolutnie bez faworyzowania dodatków. Efekt doskonały rum z niewygórowaną cenę.

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE