Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Wina ChardonnayGiramonte Frescobaldi Wina Wina z Nowej ZelandiiGrand Durhene ChampagneWina AustraliiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWina Napa ValleyWino na lato

Sklep Bachus - Kaczka w winie i rumie w towarzystwie Pinot Noir

Kaczka w winie i rumie w towarzystwie Pinot Noir Torres Mas Borras


 

Do garnka wlewamy wodę, wino, rum, koncentrat pomidorowy, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Kaczkę podzieloną na cztery porcje odstawiamy w przygotowanej zalewie na godzinę. Po wyjęciu z zalewy porcje kaczki zrumienić na maśle. Dodajemy plasterki boczku, podlewamy wodą, dodajemy sok z cytryny. Całość przekładamy do rondla i dusimy. Po godzinie duszenia, dodajemy zalewę, w której moczona była kaczka i dusimy przez następną godzinę pod przykryciem.

Składniki potrzebne do przepisu:

 

Mięso z kaczki- 1 sztuka

Boczek wieprzowy - 50 g

Wino Czerwone Wytrawne - 100 ml

Cebula - 75 g

Rum - 50 ml

Woda - 200 ml

Masło - 20 g

Koncentrat pomidorowy - 15 g

Czosnek - 2 ząbki

Cytryna - 10 g

Sól - wg. uznania

Pieprz czarny - wg. uznania

Cukier - wg. Uznania

 

Zobacz opis wina;  http://www.bachus-wina.pl/?2161,mas-borras-pinot-noir-torres

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE