Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFJameson WhiskyAberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Kurczak z estragonem w towarzystwie Gavi Aurora Roberto Sarotto

Kurczak z estragonem w towarzystwie Gavi Aurora Roberto Sarotto

Składniki:

1 kurczak

250 ml białego wina

8 gałązek estragonu

100 ml śmietany

150 g zielonej fasolki

szparagowej

150 g kabaczka

2 szalotki

masło

sól i pieprz

 

Podziel kurczaka na części, wyodrębniając udka, skrzydełka i pierś • Przekrój pierś i nóżki na środku • Oderwij listki estragonu od gałązek i włóż je między skórę a mięso • Rozgrzej masło i przyrumień na nim kurczaka; następnie przełóż kawałki kurczaka do żaroodpornego naczynia • Wlej do niego tłuszcz z patelni, nie skrobiąc jej; wlej wino na patelnię i wygotuj wszystkie smaki • Tak otrzymanym sosem winnym polej kurczaka • Piecz kurczaka w temperaturze 150°C około 20 minut; sprawdź za pomocą szpikulca lub termometru, czy kurczak jest już gotowy, ponieważ czas pieczenia może się różnić w zależności od wielkości kawałków mięsa • Przelej wywar spod pieczeni do rondla, dodaj śmietanę i gotuj, aż otrzymasz kremowy sos • Dopraw solą i pieprzem.

 

FASOLKA I KABACZEK: Oczyść fasolkę • Posiekaj drobno cebulę • Kabaczek pokrój w paski i posyp go solą, a następnie odstaw na 10 minut, aby pozbyć się nadmiaru wody • Zblanszuj fasolkę • Roztop masło i podsmaż na nim jednocześnie cebulę, fasolkę oraz pozbawiony wody i osuszony kabaczek • Warzywa powinny być ciepłe i miękkie, jednak wciąż jędrne w środku • Dopraw solą i pieprzem.

 

SPOSÓB PODANIA: Na talerzu ułóż kurczaka z fasolą i kabaczkiem • Polej sosem • Udekoruj gałązką estragonu.

 

 

Do tego dania polecamy - Gavi Aurora Roberto Sarotto http://www.wina-bachus.pl/?1083,gavi-aurora-roberto-sarotto

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.