Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Kurczak z estragonem w towarzystwie Gavi Aurora Roberto Sarotto - Bachus Sklep Warszawa. Wina na każdą okazję.
Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Kurczak z estragonem w towarzystwie Gavi Aurora Roberto Sarotto

Kurczak z estragonem w towarzystwie Gavi Aurora Roberto Sarotto

Składniki:

1 kurczak

250 ml białego wina

8 gałązek estragonu

100 ml śmietany

150 g zielonej fasolki

szparagowej

150 g kabaczka

2 szalotki

masło

sól i pieprz

 

Podziel kurczaka na części, wyodrębniając udka, skrzydełka i pierś • Przekrój pierś i nóżki na środku • Oderwij listki estragonu od gałązek i włóż je między skórę a mięso • Rozgrzej masło i przyrumień na nim kurczaka; następnie przełóż kawałki kurczaka do żaroodpornego naczynia • Wlej do niego tłuszcz z patelni, nie skrobiąc jej; wlej wino na patelnię i wygotuj wszystkie smaki • Tak otrzymanym sosem winnym polej kurczaka • Piecz kurczaka w temperaturze 150°C około 20 minut; sprawdź za pomocą szpikulca lub termometru, czy kurczak jest już gotowy, ponieważ czas pieczenia może się różnić w zależności od wielkości kawałków mięsa • Przelej wywar spod pieczeni do rondla, dodaj śmietanę i gotuj, aż otrzymasz kremowy sos • Dopraw solą i pieprzem.

 

FASOLKA I KABACZEK: Oczyść fasolkę • Posiekaj drobno cebulę • Kabaczek pokrój w paski i posyp go solą, a następnie odstaw na 10 minut, aby pozbyć się nadmiaru wody • Zblanszuj fasolkę • Roztop masło i podsmaż na nim jednocześnie cebulę, fasolkę oraz pozbawiony wody i osuszony kabaczek • Warzywa powinny być ciepłe i miękkie, jednak wciąż jędrne w środku • Dopraw solą i pieprzem.

 

SPOSÓB PODANIA: Na talerzu ułóż kurczaka z fasolą i kabaczkiem • Polej sosem • Udekoruj gałązką estragonu.

 

 

Do tego dania polecamy - Gavi Aurora Roberto Sarotto http://www.wina-bachus.pl/?1083,gavi-aurora-roberto-sarotto

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE