Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyAberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Makaron z truflami i Barolo Marchesi di Barolo

Makaron z truflami i Barolo Marchesi di Barolo

Porcja na 4 osoby:

80 g Tartufaty, Oliwa z oliwek z białymi truflami, 320 g Fuzi (tradycyjny makaron z Istrii) lub innego makaronu wg upodobań, 80 g masła, 200 ml śmietany, sól, pieprz, parmezan

Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, dodać śmietany, posolić, popieprzyć i zagotować. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Zmieszać sos z makaronem, dodać Tartufatę i doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami. Przed podaniem posypać świeżo startym parmezanem.

Danie proste, lecz bardzo smaczne. Można podawać jako danie główne lub przystawka. Doskonały kompan wino Barolo Marchesi di Barolo. Zobacz wino: http://www.bachus-wina.pl/?1170,barolo-marchesi-di-barolo

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.