Aime Guibert, prawnik z zawodu, kupił w 1970 roku letni dom w Mas Daumas Gassac. Posiadłość jest położona na zboczu wzgórza w pobliżu wioski Anianena północny zachód od Montpellier, w samy sercu departamętu l’Herault, jeden z jego przyjaciół, enolog, orzekł, iż bogata w czerwone minerały gleba nadaje się znakomicie do produkcji wysokiej klasy win. Aime posadził winorośl w 1971 roku, a pierwsze wino uzyskal 1978. Dziś Daumas Gassac cieszy się opiniom najlepszego wina w Langwedocji, może nawet jedynego wina prawdziwie światowej klasy w całym regionie. W ostatnich latach powiększono zarówno winnice, jak i gamę win. Dzięki temu, obok kultowego już mas de Dumas Gassac, w winnicy powstaje szereg prostych, ale niezwykle starannie zrobionych win, charakteryzujących się bardzo dobrą relacją ceny do jakości, a przy tym bardzo charakterystycznych, łatwo rozpoznawalnych.

Produkty producenta