Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato
  • Paul John Whisky
    Paul John Whisky

Sklep Bachus - Paul John Whisky

 

 

 

 

 

 

 

Paul John Whisky to marka indyjskiej whisky single malt i whisky single cask, z regionu Goa Wyprodukowana przez Johna Distilleriesa i wprowadzona na rynek w Londynie w Anglii. Whisky Paul John jest produkowane z indyjskiego słodu jęczmiennego i, w niektórych odmianach postanowiono używać szkockie torfy z importu, destylowane w tradycyjnych miedzianych kotłach, a następnie dojrzewa w beczkach Charred American Oak. Paul John Single Malt Whisky został po raz pierwszy wprowadzony na rynek w 2012 roku w Wielkiej Brytanii. Po wszechogarniającej odpowiedzi i uznaniu Whisky Connoisseurs i Whiskey Lovers w Wielkiej Brytanii, Paul John Single Malt został wprowadzony w całej Europie, w tym we Francji, Niemczech, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Szwecji, Polsce i Belgii oraz krajach skandynawskich, gdzie konsumowane są whisky Single Malt z pasją. Spośród rynków poza Europą, Paul John Single Malt Whisky jest dostępny w USA, Australii, Nowej Zelandii, Tajwanie, Singapurze, Malezji i Indiach. W Indiach Paul John Single Malt Whisky został z powodzeniem wprowadzony na rynek w Goa region Whisky Indii w roku 2013, a następnie w Bangalore w 2015 roku. Whisky Paul John obecnie jest dostępna w Delhi, Bombaju, Pune, Chandigarh, Hyderabad (Telangana), Chhattisgarh, Także Daman, Assam, Pondicherry, Karnataka. Paul John Whisky destylarnia single malt znajduje się w Goa region Whisky Indii z siedzibą w Bangalore (Bengaluru – aglomeracja w południowych Indiach)

 

Gorzelnia Paul John Whisky ma jeden zestaw miedzianych naczyń (mycia i spirytusu), które mogą wytwarzać 3000 litrów dziennie. Paul John Whisky z Goa dojrzewa w klimatyzowanej podziemnej piwnicy, która ma około 10 000 beczek Bourbon. Paul John Whisky produkowała whisky blended od jej założenia w 1992 roku, ale zdecydowała się na produkcję whisky single malt w 2008 roku z zamiarem wejścia na rynek premium. Mistrz gorzelnik Michael John (bez związku z założycielem Paulem Johnem) zdecydował się użyć składników indyjskich w pierwszym butelkowaniu, aby nadać charakter whisky z Indii. Produkcja Paul John Whisky miało odchylenie o 5%, niższe niż standardowe 8% dla większości whisky. Stwarza to słodszy smak w produkcie końcowym. Whisky umieszczana jest w beczkach z 55% abv, ale siła alkoholu wzrasta wraz z wiekiem z powodu ciepła, co daje produkt końcowy o 57%. Goa region Whisky Indii ma tropikalny klimat monsunowy i znajduje się w strefie tropikalnej, w pobliżu Morza Arabskiego, przez większość roku panuje tam gorący i wilgotny klimat. Miesiąc maj to najgorętsze, dzienne temperatury powyżej 35 ° C (95 ° F) w połączeniu z wysoką wilgotnością. Deszcze monsunowe przybywają na początku czerwca i trwają do końca września. Goa region Whisky Indii ma krótki sezon zimowy od połowy grudnia do lutego. Te miesiące są oznaczone nocami w temperaturze około 21 ° C (68 ° F) i dniami o temperaturze około 28 ° C (84 ° F) z umiarkowanymi ilościami wilgoci. Gorąca pogoda sprawia, że ​​whisky szybciej dojrzewa w Indiach niż w Europie czy w Stanach Zjednoczonych. Frakcja utracona w wyniku odparowania podczas starzenia się, znana jako udział aniołów, jest również wyższa w Indiach, 10-12% rocznie, niż w Szkocji, gdzie roczna strata na skutek parowania wynosi około 2%. Pozostawia to wieprza z pozostałymi 150 butelkami, po trzech latach, w porównaniu do około 350 w Szkocji.  Michael John opisuje to w ten sposób: "Whisky dojrzewająca w tych temperaturach po prostu nie może być poddana starzeniu się w oczekiwanym czasie z użyciem Scotch, nawet próba dojrzewania naszej whisky przez 10 lat pozostawi w butelce zaledwie butelkę płynu. ciepło faktycznie przyspiesza proces dojrzewania, w wyniku czego whisky, który dojrzewał przez zaledwie 4-5 lat - tak jak w przypadku Paul'a John'a Edited i Brilliance - jest odpowiednikiem szkockiej, która była w wieku około 15 lat " Paul John Whisky każda kropla jest delikatna jak perła na żądle, a złote fale zderzają się z pulsującymi przyprawami z Indii - jeden z najbardziej wszechstronnych alkoholi na stole to jeden z najbardziej uniwersalnych napojów spirytusowych: 6-rzędowy jęczmień używany w słodzie Jest uprawiany w szczególności w podgórzu Himalajów i jest zbierany latem w celu osiągnięcia doskonałej dojrzałości, w przeciwieństwie do dwurzędowego jęczmienia pochodzącego ze Szkocji. Odważność jest podziwiana przez dużo więcej protein i garbników, w wyniku czego występuje dużo kwasów tłuszczowych To dodaje charakteru. " Paul John Whisky od kiełkowania do słodowania i łuszczenia się tych specjalnych ziaren jęczmienia ma charakterystyczny zadymienie i smak, podczas gdy filtrowanie bez schładzania pomaga zachować oryginalny kolor i smak, a dla Peated Whisky, Torf importowany jest ze Szkocji - Islay i Aberdeen. Jest wytrzymywany, ponieważ pomaga w szybszym dojrzewaniu z udziałem anioła o 8%, niż jakakolwiek inna whisky wyprodukowana w chłodnym klimacie. Podwójna destylacja single malta w tradycyjnie zaprojektowanych miedzianych naczyniach sprawia, że duch staje się wyraźny, bogaty, pełny -Kwiatowy smak.

 

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.