Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Wina ChardonnayGiramonte Frescobaldi Wina Wina z Nowej ZelandiiGrand Durhene ChampagneWina AustraliiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceGosset ChampagneChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWina Napa ValleyWino na lato

Sklep Bachus - Sałatka z grillowanego kurczaka z ananasem w towarzystwie Cederberg Bukettraube

Sałatka z grillowanego kurczaka z ananasem w towarzystwie Cederberg Bukettraube

Z bazylią, salsą z ogórka i orzechów nerkowca

 

Składniki: /4 porcje

400 g filetów z podudzia kurczaka

1½ ząbka czosnku, zgniecionego nożem

½ łyżki drobnego brązowego cukru

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżka soku z limonki

½ łyżeczki kurkumy

1½ łyżki oleju arachidowego

½ główki sałaty lodowej, porwanej na kawałki

Garść listków bazylii

½ małego ananasa, pokrojonego w podłużne kawałki

Salsa z ogórka:

½ ogórka

½ papryczki chili, cienko pokrojonej

½ łyżki sosu rybnego

½ łyżeczki drobnego cukru

1 ½ łyżki soku z limonki

50 g orzechów nerkowca

Wykonanie:

W misce wymieszać czosnek, brązowy cukier, ½ łyżki oleju, sos rybny, sok z limonki, kurkumę i pieprz. Dodać kurczaka i odstawić na 15 minut do zamarynowania.

Rozgrzać grill lub patelnię grillową. Posmarować pozostałym olejem. Zamarynowane filety grillować po około 5-6 minut z każdej strony.

Przygotować salsę. Orzechy uprażyć na suchej patelni, posiekać. Ogórka umyć, obrać, przekroić na pół i wydrążyć nasiona, pokroić w drobną kostkę. Składniki do marynaty wymieszać razem, dodać ogórka i orzechy.

Na talerzach ułożyć sałatę, ananasa i bazylię, na wierzchu ułożyć kurczaka pokrojonego na kawałki, podawać z salsą z ogórka.

 

Polecane wino do potrawy - Cederberg Bukettraube http://www.wina-bachus.pl/?2152,cederberg-bukettraube

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE