Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Smażone żeberka jagnięce z winem Girolamo Conte Giangirolamo - Bachus Sklep Warszawa. Wina na każdą okazję.
Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Smażone żeberka jagnięce z winem Girolamo Conte Giangirolamo

Smażone żeberka jagnięce z winem  Girolamo Conte Giangirolamo

 

 

Składniki :

Żeberka jagnięce - 1 kg

Sos sojowy - 100 ml

Pieprz czarny - 1 łyżeczka do herbaty

Chilli - 1 łyżeczka do herbaty

Wino Czerwone - 0.5 l

Czosnek - 3 ząbki

Oliwa z oliwek - 0.5 szklanki

Sól - wg. uznania

Ocena

Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)

 

1. 1. Żeberka kroimy w paski i dokładnie myjemy.

2. 2. Mieszamy sos sojowy, wino oraz przekrojone na pół ząbki czosnku.

3. 3. Przygotowanym sosem polewamy mięso i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

4. 4. Na rozgrzaną oliwę z oliwek kładziemy żeberka i smażymy z każdej strony około 10 minut. Mięso powinno być rumiane, miękkie i soczyste.

5. 5. Żeberka podajemy na ciepło, z sałatką z zielonej sałaty.

Polecane wino do potrawy Girolamo Conte Giangirolamo

 

http://www.wina-bachus.pl/?3067,girolamo-conte-giangirolamo

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE