Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Stek cielęcy z warzywami serwowany z winem Valpolicella Zenato Superiore - Bachus Sklep Warszawa. Wina na każdą okazję.
Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Napa ValleyWina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Stek cielęcy z warzywami serwowany z winem Valpolicella Zenato Superiore

Stek cielęcy z warzywami serwowany z winem Valpolicella Zenato Superiore


Stek cielęcy posyp solą i pieprzem , przyrumień go na maśle, następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120C i piecz aż uzyskasz temperaturę 58C

Warzywa przygotowujemy : pokroić kalafior na małe różyczki, szparagi pokroić na duże kawałki, pokroić rzodkiew i groszek cukrowy, Pora też dodamy lecz pokrojonego na cienko.

Zagotuj osoloną wodę i blanszuj kukurydzę . Kolejny etap roztop masło i delikatnie podsmaż por, dodaj kukurydzę, kalafior, szparagi. Tuż przed podaniem dodaj rzodkiewki i groszek cukrowy. Dopraw solą i pieprzem.

Sos pietruszkowy: Zmiksuj pietruszkę z olejem i wymieszaj z creme fraiche . Dopraw solą i pieprzem.

Składniki:

600 g steku cielęcego,

1 kolba kukurydzy

200ml różyczek kalafiora

1 pęczek zielonych szparagów

1 pęczek rzodkiewki

Garść groszku cukrowego

6cm pora nie za gruby

200 ml creme fraiche

3 łyżki oleju rzepakowego

1 pęczek pietruszki

Sól, piprz

 

Polecane wino do potrawy Valpolicella Zenato Superiore DOC Veneto http://www.wina-bachus.pl/?1354,valpolicella-zenato-superiore-doc-veneto

 

 

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE