West Cork Whiskey Irlandia została założona w 2003 roku przez trzech bliskich przyjaciół Denisa McCarthyego, Ger McCarthyego i Johna OConnella w Union Hall w West Cork w Irlandii. Zainspirowani dumną historią West Cork w dziedzinie produkcji artykułów spożywczych i napojów, trzej trwający przez całe życie przyjaciele rozpoczęli tworzenie destylarni, która produkuje najwyższej jakości alkohole i zapewnia zrównoważone zatrudnienie w tej pięknej i odległej części Irlandii. Tim West Cork Distillers West Cork Whiskey od samego początku stale się rozrastała, by objąć atmosferę znaną z "CAN DO". Destylarnia w West Cork Whisky jest wyjątkowa, ponieważ większość sprzętu do zacierania, fermentacji i destylacji została ręcznie wykonana przez zespół WCD. Żadna inna siła robocza destylarni nie może być tak kompetentna i ściśle związana z jej wyposażeniem. West Cork Whiskey ma kilka godnych uwagi sposobów pracy, które przyczyniają się do tworzenia najlepszych jakościowo alkoholi. West Cork Whiskey to najbardziej wysunięta na południe destylarnia na archipelagu Atlantyku, która zapewnia unikalny mikroklimat mezo-termiczny, z którego słynie West Cork Whisky i który idealnie nadaje się do dojrzewania irlandzkiej whisky. West Cork Whiskey potrójnie destyluje całą irlandzką whisky. West Cork Whiskey słoduje część własnego jęczmienia. West Cork Whiskey wykorzystuje irlandzkie ziarno do produkcji irlandzkiej whisky. West Cork Whiskey wykorzystuje tylko puli do produkcji irlandzkiej whisky. West Cork Whiskey wykorzystuje tylko wodę źródlaną do produkcji swojej irlandzkiej whisky (tzn. Nie stosuje się uzdatnionej wody miejskiej). West Cork Whiskey tylko w połowie wypełnia swoje destylatory spirytusowe, aby umożliwić maksymalną interakcję pary miedzi z duchem, która jest kluczem do produkcji wysokiej jakości irlandzkiej whisky. Nie spróbujesz, nie ocenisz, nie poznasz, nie docenisz.

Produkty producenta