Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Wina ChardonnayGiramonte Frescobaldi Wina Wina z Nowej ZelandiiGrand Durhene ChampagneWina AustraliiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceGosset ChampagneChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWina Napa ValleyWino na lato
wino
  • Szampan Extra Dry Champagne
    Szampan Extra Dry Champagne

Sklep Bachus - Wina Extra Dry

 

 

 

 

 

 

 

 

Szampan Extra Dry jest terminem używanym do oznaczania win, Najczęściej Wina Prosecco i Wina Champagne otrzymuje wpis na kont etykiecie. Smak wina Extar Dry znajdują się mniej więcej w środku skali słodyczy szampana. Pomimo implikacji słów „ekstra” i „wytrawne”, daleko im do bycia najsuchszym szampanem, mającym od 12 do 17 stopni resztkowego cukru . Zarówno Brut, jak i Extra Brut są bardziej suche niż Extra Dry, a najbardziej ekstremalna jest Brut Nature - znana również jako „zero”, „zero dawka” lub „brak dawki. Słodycz szampana jest kluczowym składnikiem ogólnych właściwości wina, plasującego się obok aromatu, składu odmianowego oraz delikatności / trwałości musu (bąbelki). Cukier resztkowy - i wtórna fermentacja, do której może prowadzić - jest właśnie tym, co doprowadziło do powstania pierwszego szampana i ma fundamentalne znaczenie w dzisiejszej produkcji szampana. W celu wywołania drugiej fermentacji - i kontrolowania ostatecznej słodyczy - do wina bazowego dodaje się dokładnie odmierzone dawki słodkiego „vin de likier” (zwykle mieszanki syropu cukrowego i wina znanego jako dozowanie ). Słodkość końcowego dodatku - znanego jako likier d'expedition - decyduje o tym, czy wino będzie słodkie (podwójne), półsłodkie (pół sekundy), wytrawne (sek), nieco bardziej suche niż wytrawne ( extra dry), dry (brut), bardzo dry (extra brut) lub bone dry (brut nature). Gdy nie dodaje się żadnej dawki słodzącej, wina są bez-Dosé lub Brut Nature

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE