Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Wolf Blass

Wolfgang Franz Otto Blass urodził się w 1934 roku we wschodniej części Niemiec. Rodzina matki w przeszłości działała w branży winiarskiej, dzięki niej zdobył pierwsze doświadczenia. Szukając sposobu na zarobienie pieniędzy pracował w winiarniach, w Niemczech i Francji. Był to dla niego dobry sposób by poznać świat, a po drugiej wojnie światowej jedyna możliwość zapewnienia sobie i rodzinie godziwych warunków życia. W wieku 20 lat Wolf stał się najmłodszym posiadaczem dyplomu magistra oraz tytułu Mistrza Piwnicy (Kellermeister), co zapewniło mu owocny start do imponującej kariery winiarza. Dzięki pracy w winiarniach w Niemczech i Francji Wolf Blass zdobył umiejętności produkcji win musujących. Następnie przyjął posadę w brytyjskiej firmie winiarskiej Avery na stanowisku kierownika piwnicy.

Jego wiedza i bogate doświadczenie produkcji win musujących otworzyło przed nim wiele możliwości. Wkrótce zaproponowano mu pracę w Wenezueli, Nowej Zelandii i Australii. Z powodu rewolucji w Wenezueli Wolf Blass wybrał Australię.

Początki na nowym kontynencie nie były łatwe. Wolf Blass ciężko pracował, podróżując po kraju przez 7 dni w tygodniu swoim starym Volkswagenem. Za swą pracę i konsultacje otrzymywał 2,5 dolara za godzinę. Wkrótce cieszył się opinią konsultanta "nr jeden" ds. winiarstwa oraz "Złotym Chłopcem" australijskiego przemysłu winiarskiego.

Nieograniczony restrykcyjnymi tradycjami winiarskimi Wolf podjął się osobistej misji i rozpoczął eksperymenty z metodami produkcji wina i praktykami marketingowymi w branży winiarskiej. Od 1966 roku Wolf tworzył małe parcele. W 1969 nabył dwu-hektarową posiadłość w Bilyara w regionie Barossa Valley. Z przekładów naukowych dowiedział się, że nazwa „bilyara” w języku aborygenów oznacza orzeł "Eagelhawk". Ponadto wizerunek orła widniał również na godle narodowym Niemiec. Wolf Blass postanowił więc, że jego wina będą oznaczone wizerunkiem i nazwą orła.

Drzemiąca w Wolfie pasja do wina oraz duch innowacji doprowadziły w latach 70 do stworzenia win, które były bogatsze w smaku, delikatniejsze dla podniebienia i łatwiejsze do konsumpcji, w porównaniu z innymi produktami na rynku. W latach 70 narodził się więc nowy styl win, który odegrał kluczową rolę w szybkim sukcesie win Wolf Blass, i który wciąż czyni je rozpoznawalnymi i pożądanymi przez konsumentów na całym świecie.

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.