Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFJameson WhiskyAberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Wolf Blass

Wolfgang Franz Otto Blass urodził się w 1934 roku we wschodniej części Niemiec. Rodzina matki w przeszłości działała w branży winiarskiej, dzięki niej zdobył pierwsze doświadczenia. Szukając sposobu na zarobienie pieniędzy pracował w winiarniach, w Niemczech i Francji. Był to dla niego dobry sposób by poznać świat, a po drugiej wojnie światowej jedyna możliwość zapewnienia sobie i rodzinie godziwych warunków życia. W wieku 20 lat Wolf stał się najmłodszym posiadaczem dyplomu magistra oraz tytułu Mistrza Piwnicy (Kellermeister), co zapewniło mu owocny start do imponującej kariery winiarza. Dzięki pracy w winiarniach w Niemczech i Francji Wolf Blass zdobył umiejętności produkcji win musujących. Następnie przyjął posadę w brytyjskiej firmie winiarskiej Avery na stanowisku kierownika piwnicy.

Jego wiedza i bogate doświadczenie produkcji win musujących otworzyło przed nim wiele możliwości. Wkrótce zaproponowano mu pracę w Wenezueli, Nowej Zelandii i Australii. Z powodu rewolucji w Wenezueli Wolf Blass wybrał Australię.

Początki na nowym kontynencie nie były łatwe. Wolf Blass ciężko pracował, podróżując po kraju przez 7 dni w tygodniu swoim starym Volkswagenem. Za swą pracę i konsultacje otrzymywał 2,5 dolara za godzinę. Wkrótce cieszył się opinią konsultanta "nr jeden" ds. winiarstwa oraz "Złotym Chłopcem" australijskiego przemysłu winiarskiego.

Nieograniczony restrykcyjnymi tradycjami winiarskimi Wolf podjął się osobistej misji i rozpoczął eksperymenty z metodami produkcji wina i praktykami marketingowymi w branży winiarskiej. Od 1966 roku Wolf tworzył małe parcele. W 1969 nabył dwu-hektarową posiadłość w Bilyara w regionie Barossa Valley. Z przekładów naukowych dowiedział się, że nazwa „bilyara” w języku aborygenów oznacza orzeł "Eagelhawk". Ponadto wizerunek orła widniał również na godle narodowym Niemiec. Wolf Blass postanowił więc, że jego wina będą oznaczone wizerunkiem i nazwą orła.

Drzemiąca w Wolfie pasja do wina oraz duch innowacji doprowadziły w latach 70 do stworzenia win, które były bogatsze w smaku, delikatniejsze dla podniebienia i łatwiejsze do konsumpcji, w porównaniu z innymi produktami na rynku. W latach 70 narodził się więc nowy styl win, który odegrał kluczową rolę w szybkim sukcesie win Wolf Blass, i który wciąż czyni je rozpoznawalnymi i pożądanymi przez konsumentów na całym świecie.

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.