Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato
  • Zinfandel
    Zinfandel

Sklep Bachus - Zinfandel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zinfandel (znany również jako Primitivo ) to odmiana o ciemnej skórce winorośli . Zinfandel uprawiany jest w ponad 10 procentach kalifornijskich winnic . Analiza DNA wykazała, że ​​jest genetycznie odpowiednikiem chorwackich winogron Crljenak Kaštelanski i Tribidrag , a także odmiany Primitivo tradycyjnie uprawianej w Apulii, gdzie została wprowadzona w XVIII wieku. Zinfandel w połowie XIX wieku trafił do Stanów Zjednoczonych, który prawdopodobnie ma austriackie pochodzenie. Winogrona Zinfandel zazwyczaj produkują mocne czerwone wino , chociaż w Stanach Zjednoczonych półsłodkie wino różowe ( białe ) o nazwie White Zinfandel ma sześciokrotnie wyższą sprzedaż niż czerwone wino. Wysoka zawartość cukru w ​​winogronach może być poddana fermentacji do poziomu alkoholu przekraczającego 15 procent. Smak czerwonego wina zależy od dojrzałości winogron, z których jest zrobiony. W winach z chłodniejszych obszarów dominują aromaty czerwonych owoców jagodowych, takie jak malina, podczas gdy jeżyny , anyż i nuty pieprzowe są częstsze w winach wytwarzanych w cieplejszych regionach oraz w winach wytworzonych z wcześniej dojrzewającego klonu Primitivo.

 

 

 

 

 

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE

Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.