Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Zupa dyniowo paprykowa z winem pinot noir - Bachus Sklep Warszawa. Wina na każdą okazję.
Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Napa ValleyWina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Zupa dyniowo paprykowa z winem pinot noir

Składniki:

 

- 1200 g dyni (zważonej przed obraniem)

- 5 czerwonych papryk

- 1 papryczka chili

- 1 łyżka masła

- 1 cebula

- 2 łyżki listków tymianku

- 2 szklanki (500 ml) bulionu

- 2 łyżki oliwy extra vergine

- sól do smaku (ok 1/3 łyżeczki)

- świeżo mielony czarny pieprz do smaku (ok. 1/4 łyżeczki)

-  1/2 łyżeczki suszonego oregano

- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku

 

Do podania: ser feta, oliwa extra vergine

 

Do dekoracji: listki świeżego tymianku, płatki chili, kawałek pieczonej papryki

 

 

 

Przygotowanie:

Piekarnik nastawić na 190 st C. Dynię pokroić na kawałki, wydrążyć łyżką nasiona, obrać. Papryki umyć, pokroić i usunąć gniazda nasienne. Dynię, papryki i papryczkę chili (w całości) wyłożyć na blachę piekarnika i piec 70 minut.

Przygotować upieczone warzywa: dynię pokroić na mniejsze kawałki, paprykę i papryczkę chili włożyć na 3 minuty do foliowej siateczki po czym obrać ze skórki, papryczkę chili przekroić i wydrążyć z nasion i jasnych włókien.

Na patelni rozgrzać łyżkę masła i sklarować (zebrać z powierzchni pianę). Włożyć pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić na średnim ogniu przez kilka minut (na minutę przed końcem dodać jeszcze listki tymianku).

Zeszkloną cebulę z tymiankiem włożyć do pojemnika stojącego blendera, dodać dynię, obrane papryki (można zachować kawałek do dekoracji), oczyszczoną papryczkę chili, bulion, oliwę oraz przyprawy i dokładnie zmiksować. Przelać do garnka i zagotować. Podawać z serem feta, świeżym tymiankiem i opcjonalnie płatkami chili. Można skropić oliwą extra vergine.

Do przygotowanej potrawy proponujemy wino Carmen Reserva Pinot Noir, zobacz szczegóły: http://www.bachus-wina.pl/?1684,carmen-reserva-pinot-noir

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE