

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Graham's Blend No5 White Porto
Kraj: Portugalia
Region: Douro Valley
Producent: Gordon Graham & Co
Szczepy: Malvasia Fina, Moscatel
Rodzaj: białe, półwytrawne, wzmacniane
Temp. serwowania: 6-8°C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 11% c3
Nota degustacyjna:
To pierwsze białe porto stworzone specjalnie do mieszania z innymi napojami. Lżejsze, bardziej żywe i świeższe niż jakikolwiek inny biały port na rynku. Odmiany winogron Malvasia Fina oraz Moscatel nadają mieszance owocowy profil smaku usta z idealną równowagą wytrawności, która wyjątkowo łączy się z tonikiem.
Produkcja wina:
Winogrona są zbierane ręcznie i pochodzą z dwóch rodzajów winorośli: Malvasia Fina i Moscatel. Winogrona są miażdżone i rozpoczyna się fermentacja przy użyciu naturalnych drożdży. Poziom cukru jest nadzorowany. Po osiągnięciu wymaganego poziomu cukru dodaje się neutralny spirytus winny (77% obj.). Podnosi to zawartość alkoholu do 19% i zatrzymuje fermentację. Po 3 miesiącach leżakowania wino jest butelkowane i wypuszczane na rynek. Pij póki jesteś młody.
Łączenie z potrawami:
Podawać schłodzone, aby uwydatnić rześkie owoce. Równie pyszne podawane jako aperitif lub do lekkich deserów.
Kraj: Portugalia
Region: Douro Valley
Producent: Gordon Graham & Co
Szczepy: Malvasia Fina, Moscatel
Rodzaj: białe, półwytrawne, wzmacniane
Temp. serwowania: 6-8°C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 11% c3
Nota degustacyjna:
To pierwsze białe porto stworzone specjalnie do mieszania z innymi napojami. Lżejsze, bardziej żywe i świeższe niż jakikolwiek inny biały port na rynku. Odmiany winogron Malvasia Fina oraz Moscatel nadają mieszance owocowy profil smaku usta z idealną równowagą wytrawności, która wyjątkowo łączy się z tonikiem.
Produkcja wina:
Winogrona są zbierane ręcznie i pochodzą z dwóch rodzajów winorośli: Malvasia Fina i Moscatel. Winogrona są miażdżone i rozpoczyna się fermentacja przy użyciu naturalnych drożdży. Poziom cukru jest nadzorowany. Po osiągnięciu wymaganego poziomu cukru dodaje się neutralny spirytus winny (77% obj.). Podnosi to zawartość alkoholu do 19% i zatrzymuje fermentację. Po 3 miesiącach leżakowania wino jest butelkowane i wypuszczane na rynek. Pij póki jesteś młody.
Łączenie z potrawami:
Podawać schłodzone, aby uwydatnić rześkie owoce. Równie pyszne podawane jako aperitif lub do lekkich deserów.