Abbazia di Novacella Trydent-Górna Adyga wielowiekowy nakład pracy przy przekazywaniu tradycji winiarskich poszczególnych terytoriów, niewiele opactw nadal prowadzi działalność w zakresie produkcji wina. Wśród nich jest Novacella , niedaleko Bolzano: wspaniała rzeczywistość realizowana z poświęceniem i zaangażowaniem przez mnichów augustianów, dla winnicy zdolnej łączyć liczbę i jakość, jak niewiele innych winnic w Południowym Tyrolusą w stanie zrobić. Wysokość między 600 a 900 m n.p.m., a następnie chłodny klimat i gleby bogate w minerały są idealnymi czynnikami zapewniającymi optymalny rozwój aromatów i smaków typowych dla białych win z doliny Isarco: Sylvaner, Kerner , Müller Thurgau, Gewürztraminer i Veltliner. Z kolei czerwone odmiany winorośli rozwijają się w winnicach Abbey położonych w najbardziej wysuniętych na południe rejonach prowincji: stąd pochodzą Lagrein, winifikowane w gospodarstwie Mariaheim, Pinot Nero, Kalterersee i Moscato Rosa z farmy Appiano. Wielowiekowe doświadczenie - opactwo produkuje wino od 1142 roku - połączone z najnowocześniejszymi technologiami winiarskimi, potem wielka pasja i profesjonalizm wszystkich współpracowników, to wyjątkowe wartości, które przyczyniają się do przekazywania osobowości i czystości, która zawsze je wyróżniała. Na 25 hektarach posiadanych winnic, do których dzierżawionych jest kolejnych pięćdziesiąt, zakazane są chemiczne herbicydy, a zabiegi przeprowadzane na roślinach są ukierunkowane i minimalnie inwazyjne. W piwnicy nic nie jest pozostawione przypadkowi, począwszy od czyszczenia, aż po skrupulatną kontrolę, z którą śledzony jest każdy etap produkcji. Tak narodziła się cała seria win Abbazia di Novacella, począwszy od linii klasycznej, charakteryzującej się niezrównanym stosunkiem jakości do ceny, aż po szczyty asortymentu, które bez cienia wątpliwości należy zaliczyć do najdoskonalszych. wina z całego Południowego Tyrolu. herbicydy chemiczne są zakazane, a zabiegi przeprowadzane na roślinach są ukierunkowane i minimalnie inwazyjne. W piwnicy nic nie jest pozostawione przypadkowi, począwszy od czyszczenia, aż po skrupulatną kontrolę, z którą śledzony jest każdy etap produkcji. Tak narodziła się cała seria win Abbazia di Novacella, począwszy od linii klasycznej, charakteryzującej się niezrównanym stosunkiem jakości do ceny, aż po szczyty asortymentu, które bez cienia wątpliwości należy zaliczyć do najdoskonalszych. wina z całego Południowego Tyrolu. herbicydy chemiczne są zakazane, a zabiegi przeprowadzane na roślinach są ukierunkowane i minimalnie inwazyjne. W piwnicy nic nie jest pozostawione przypadkowi, począwszy od czyszczenia, aż po skrupulatną kontrolę, z którą śledzony jest każdy etap produkcji. Tak narodziła się cała seria win Abbazia di Novacella, począwszy od linii klasycznej, charakteryzującej się niezrównanym stosunkiem jakości do ceny, aż po szczyty asortymentu, które bez cienia wątpliwości należy zaliczyć do najdoskonalszych. wina z całego Południowego Tyrolu.

 

Zobacz wina: Schiava ABBAZIA DI NOVACELLA; Lagrein ABBAZIA DI NOVACELLA; Pinot Nero ABBAZIA DI NOVACELLA; Lagrein Praepositus RISERVA ABBAZIA DI NOVACELLA; Pinot Nero RISERVA Praepositus ABBAZIA DI NOVACELLA; Sylvaner ABBAZIA DI NOVACELLA; Kerner ABBAZIA DI NOVACELLA; Pinot Grigio ABBAZIA DI NOVACELLA; Sauvignon ABBAZIA DI NOVACELLA; Riesling ABBAZIA DI NOVACELLA; Muller Thurgau ABBAZIA DI NOVACELLA…

Trydent Górna Adyga