Winnice Abreu. Założyciel, David Abreu jako trzecie pokolenie w Napa Valley dorastał pracując wśród winnic. Po ukończeniu Uniwersytetu Kalifornijskiego Davis na wydziale uprawy winorośli i enologii, David założył w 1980 roku firmę David Abreu Vineyard Management, Inc.i w tym samym roku rozwinął winnicę Madrona Ranch w St. Helena. Pierwszym komercyjnym rocznikiem wina Abreu było ranczo Abreu Madrona z 1987 roku. David Abreu, ranczer trzeciego pokolenia z St. Helena w Kalifornii, założył Abreu Vineyards w 1980 roku. Pierwszy rocznik Abreu Vineyards powstał w 1986 roku, ale pierwsze wydanie nastąpiło dopiero w 1987 roku, który został udostępniony konsumentom. Ostatecznie intuicja i doświadczenie doprowadziły go do czterech pojedynczych winnic: Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas (dawniej Howell Mountain) i Thorevilos. Zaplanował i zasadził każdy. Razem z Bradem Grimesem, szefem kuchni, który został winiarzem, redukuje sto beczek do zaledwie 12 000 butelek mieszanek Cabernet Sauvignon. W 1980 roku David założył David Abreu Vineyard Management, współpracując z pionierskim winiarzem Richardem Formanem przy zarządzaniu działalnością ranczową w winnicy Inglenook . Abreu i Forman zaprzyjaźnili się i często podróżowali do Bordeaux , gdzie obserwowali francuskie operacje winiarskie. Przywieźli francuskie podkładki , projekty kratek oraz techniki sadzenia i uprawy Bordelais.

Sława Abreu rozprzestrzeniła się, gdy inne winnice wynajęły firmę Abreu do sadzenia i zarządzania operacjami ranczowymi. W 1999 roku był uważany za najlepszego hodowcę winorośli w zakresie winogron premium w Dolinie Napa. David Abreu Vineyard Management uprawia winogrona dla niektórych z najbardziej szanowanych winnic w Napa Valley, w tym Blankiet Estate , Staglin Family Vineyards, Jones Family Vineyards, Bressler Vineyards, Colgin Cellars , Pahlmeyer Vineyard, Sloan Estate, Bryant Family Vineyards , Fisher Vineyards , Oakford Vineyards, Araujo Estate Wines , Grace Family Vineyards , Viader Vineyards i Harlan Estate . W 2006 roku Abreu został zatrudniony do przesadzania winnic wWinnica i winnice Screaming Eagle. Marka Abreu Vineyards Napa Valley koncentruje się wyłącznie na mieszankach Cabernet Sauvignon uprawianych na nieruchomościach. Dystrybucja jest bardzo ograniczona i jest sprzedawana głównie członkom ich bezpośredniej listy mailingowej. Wiele sklepów internetowych oferuje wino Abreu Vineyards z nieznanych źródeł, w cenach od 400 do 800 USD lub więcej za 750 ml. W 1998 roku krytyk wina, Robert Parker , umieścił Abreu na swojej liście „najbardziej wpływowych osobowości winiarskich ostatnich 20 lat”. Parker przyznał Cabernet Madrona Ranch z 1997 roku 100 punktów, jako jedno z zaledwie 140 win na świecie, które otrzymały ten zaszczyt. Od rocznika 2013, Abreu Vineyards posiada dziewięć, 100-punktowych wyników od Roberta Parkera Wine Advocate.  W „Sądzie Sauternes” z października 2006, mieszanka Cabernet rocznik 1995 została uznana za zwycięzcę wśród mieszanek Cabernet- Merlot z Bordeaux i Kalifornii , po 16 sztuk, w degustacji w ciemno zorganizowanej przez Grand Jury Européen . Produkcja w 1999 r. wyniosła 500 skrzynek (45 000  hl ; 1 188 774  galonów amerykańskich ). Pod koniec lat 90. Abreu i Forman wspólnie wydzierżawili i zasadzili 20-akrową (8,1 ha) winnicę Thorevilos. Wypuścili pierwszy Cabernet Abreu z tej winnicy w 2000 roku. Z perspektywy uprawy winorośli Abreu odegrało kluczową rolę w poprawie jakości win w Dolinie Napa, podnosząc poprzeczkę na inny poziom począwszy od lat 90. XX wieku. Jest bardzo wyselekcjonowany pod względem winnic, z którymi współpracuje; jego CV w Dolinie Napa robi wrażenie, pracując z takimi firmami jak Screaming Eagle, Staglin Family Vineyard, Colgin Cellars, Harlan Estate, Bryant Family Vineyard, Araujo Estate (obecnie Eisele Vineyard) i Grace Family Vineyards. Owoce do win Abreu pochodzą z czterech spektakularnych winnic położonych w dolinie – dwie w St. Helena na dnie doliny, obie w odległości mniejszej niż mila od siebie, w tym Madrona Ranch i Cappella, oraz dwie winnice położone na zboczu wzgórza – Ecotone Vineyard (tuż pod Howell Mountain) i Las Posadas Howell Mountain. David był architektem winnicy, zarządcą winnicy i nadzorował sadzenie winorośli w tych czterech miejscach. Ranczo Madrona znajduje się w pobliżu wschodniego krańca gór Mayacamas w St. Helena na aluwialnym wachlarzu, który rozprzestrzenił się z tych pobliskich gór. Ta winnica znajduje się bardzo blisko winnicy Spottswoode i po obu stronach dolnej części podjazdu, który prowadzi do winnicy Newton. Jest to pierwsza winnica w portfolio Abreu i została stworzona przez Davida na początku lat 80-tych. Oprócz winnicy na terenie posiadłości znajduje się również stara stodoła i różne zwierzęta gospodarskie, w tym bydło, kozy, świnie i kurczaki oraz kilka uli pszczół miodnych.

Winnica Cappella Rico-Matteo Abreu (nazwana na cześć dwóch synów Dawida, z których jeden Rico jest kierowcą wyścigowym) to teren o powierzchni 6 akrów graniczący ze starym Cmentarzem Katolickim Świętego Krzyża i sąsiadującym z nim Cmentarzem Publicznym Św. Heleny na Św. nawiasem mówiąc, jest domem wielu grobów wybitnych winiarzy z Napa, w tym Charlesa Kruga i André Tchelistcheffa). Jest to bardzo historyczna okolica winnic – pobliscy sąsiedzi to Beckstoffer's Bourn Vineyard i CHASE Cellars Zinfandel Hayne Vineyard. Winorośle w winnicy Cappella po raz pierwszy zasadzono w 1869 roku.

Winnica Thorevilos (obecnie zwana Ecotone Vineyard) ma powierzchnię 22 akrów i była uprawiana i kontrolowana przez Davida i Rica Formana przez wiele lat, aż do 2019 roku (Ric był założycielem winiarza w Sterling Vineyards, a dziś prowadzi winnice Forman i pomagał w produkcji wczesnych win Abreu). Położone wśród dębów i jodły wśród łagodnych wzgórz z ekspozycją skierowaną na zachód, jest to prawdopodobnie najbardziej malownicze z czterech miejsc. Znajduje się poniżej wysokości kwalifikacyjnej 1400, aby znaleźć się w Howell Mountain AVA.

Winnica Lucia Abreu. David kupił ziemię pod tę winnicę w 2000 roku i nazwał ją imieniem swojej córki; znajduje się na wysokości 2000 stóp nad poziomem morza. To najlepsze terroir Howell Mountain w pięknej części subapelacji zwanej Las Posadas. Działka ma 33 akrów, z czego 15 jest obsadzonych. Pobliskie winnice obejmują winnicę należącą do Pine Ridge, winnicę należącą do Marca i Janice Mondavi i dalej w dół, historyczną winnicę Bancroft z owocami sprzedawanymi firmie Beringer. Rancho La Jota – część dawnego nadania ziemi również znajduje się w pobliżu i pochodzi z 1843 roku. A jedna część tej winnicy cofa się prawie do krawędzi malutkiego pasa startowego w Angwin-Parrett Field. A Abreu Vineyards nie jest jedynym producentem, który ma dostęp do tych upragnionych winnic – przez lata kilku innych producentów z Napa Valley kupowało owoce lub nadal kupuje owoce, w tym Bryant Family i Colgin Cellars. Za produkcję wina w winnicach Abreu odpowiada winiarz Brad Grimes. Brad to były szef kuchni z Seattle, który został winiarzem, chociaż nadal często gotuje, zwłaszcza na wybrane imprezy charytatywne w dolinie. Brad jest utalentowanym perfekcjonistą, który nie ma formalnego wykształcenia w zakresie produkcji wina. Współpracuje z Davidem od 2000 roku, początkowo w winnicach, a później przechodząc do produkcji wina.

Brad opisuje produkcję wina w winnicach Abreu jako okrężną – coroczna praca jest dobrze powiązana między czterema winnicami, zespołem zarządzającym winnicami i Bradem. Niektórzy członkowie zespołu zarządzającego winnicą współpracują z Abreu od kilkudziesięciu lat; ich dbałość o szczegóły w winnicy jest drobiazgowa i jest przenoszona na sortowanie winogron przed dostarczeniem ich do Brada. Dbałość Brada o szczegóły jest czujna, zarówno w winnicy, jak i w samej winnicy – ​​zbierając tylko określone części winnicy w miarę dojrzewania – nawet czasami sprowadzając się do wybierania owoców z części rzędów. Używa małych zbiorników i trzyma owoce z każdej winnicy oddzielnie od siebie podczas produkcji wina. A zamiast osobno fermentować odmiany, są one współfermentowane. Każdy rocznik zwykle zaczyna się od około 100 beczek (co odpowiada około 2400 skrzynkom) – ale istnieje rygorystyczny proces selekcji ostatecznych win, wybierając tylko najlepsze z najlepszych. Do czasu dokonania ostatecznej selekcji wyeliminowano ponad 1/2 beczek, co daje typowy rocznik około 1000 skrzynek. Wraz z winami Abreu, Brad ma swobodę pracy nad wybranymi innymi projektami. Podczas naszej wizyty fermentował w beczce niewielką ilość rzadkiego nasadzenia Howell Mountain Pinot Noir, selekcji winnic tej odmiany pochodzącej z winnicy premium w Burgundii. Podczas gdy Abreu Vineyards produkuje wina desygnowane do winnic ze swoich czterech miejsc, wino Rothwell Hyde jest mieszanką owoców ze wszystkich czterech miejsc.

Abreu Vineyards Rothwell Hyde Napa Valley Red Wine ma kolor ciemnego mahoniu; elegancki z dojrzałymi aromatami owoców, w tym jeżyną, wraz z nutami czarnej lukrecji, oferuje crème de cassis i dodatkowe atrakcyjne aromaty przypraw pustynnych, w tym brązową czekoladę i wanilię. Miękkie i bogate na podniebieniu z wieloma warstwami ciemniejszych smaków owocowych, w tym jeżyny i pikantnej śliwki. Trwałe z gęstością i mocą muskularnych, chwytliwych tanin, uzupełnione ciemniejszymi przyprawami, w tym skrzynką cedru i suszonym liściem tytoniu. Bardzo długi finisz, który utrzymuje się zarówno w strukturze jak i owocach. Imponujący i dość przystępny pokaz teraz, ale ma wszystkie cechy zdolności do starzenia się przez wiele lat.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz