Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Altos Las Hormigas Luján De Cuyo Mendoza Argentyna w poszukiwaniu odpowiedniej lkokalizacji przemieżli wiele trror. Przyjaciele i partnerzy biznesowi, Alberto Antonini i Antonio Morescalchi, przebyli długą drogę, odkąd podczas pierwszej wizyty w 1995 r. byli pod wrażeniem winnic Mendozy. Z młodych nieproszonych gości stali się jednym z wiodących producentów w kraju, a także pionierami bardziej elegancki styl Malbec. Alberto i Antonio ściśle współpracują z Pedro Parrą (powszechnie uważanym za południowoamerykańskiego eksperta w zakresie mapowania gleby i winnic), aby skonkretyzować najlepsze miejsca do uprawy winogron. Kopiąc i badając każdy zakątek Mendozy, odkryli wyjątkowe miejsca i starają się ujawnić swoje odrębne charaktery poprzez swoje wina. Z Luján de Cuyo uzyskują delikatne taniny, koncentrację i ciemnofioletowy kolor, podczas gdy wapienne, wysokogórskie stanowiska Vistaflores, Altamira i Gualtallary zapewniają charakterystyczne perfumy i wypełniającą usta konsystencję. Podejście biodynamiczne w winnicy, a także minimalna interwencja w winnicy – ​​w tym naturalne drożdże, przejście z dębu na beton w przypadku Malbec Clásico, a także użycie dużego, neutralnego dębu do starzenia pojedynczych win z winnicy – ​​są podyktowane praktykami przez filozofię Altos Las Hormigas, aby zapewnić, że wino staje się wierne swojemu miejscu pochodzenia. Ich połączone bogactwo doświadczenia jako zespołu winiarskiego, a także ich niekończące się eksperymenty i chęć produkowania najlepszych win, jakie może zaoferować Argentyna, uczyniły Altos Las Hormigas specjalistą od Malbec, cieszącym się reputacją jednego z najlepszych producentów wina w kraju. ta odmiana.

Bonarda Clasica „Colonia Las Liebres”otrzymał certyfikat ekologiczny i jest pyszny z soczystymi i miękkimi taninami. Mendoza Tinto, mieszanka Bonardy, Malbec i niewielkiej ilości Semillon, to ich interpretacja klasycznej czerwonej mieszanki Mendoza, która istniała, zanim winiarze zaczęli skupiać się na pojedynczych odmianach. Malbec Clásico to świeży, owocowy, ale elegancki Malbec, wytwarzany głównie z winogron uprawianych na ich posiadłości Luján de Cuyo na glebach mulistych. „Terroir” Luján de Cuyo pochodzi z ekologicznej winnicy z glebami wapiennymi i ma na celu pokazanie innego wyrazu Malbec niż tradycyjny region Luján, gdzie głównie gleby aluwialne i gliniaste wytwarzają wina o większej masie i strukturze. Inne wina produkowane są wyłącznie z owoców pochodzących z wybranych miejsc w dolinie Uco. „Terroir” Uco Valley Malbec doskonale łączy kwiatowość Uco Valley z oszałamiającą czystością owoców. Malbec reserva ujawnia większą głębię i złożoność, ponieważ pochodzi z wybitnych wapiennych tarasów i spędził 18 miesięcy dojrzewając w 3500 litrowych nieprażonych foudres, a następnie sześć miesięcy w butelce.

Altos Las Hormigas Wines posiada dwie pojedyncze winnice Malbec ze słynnych apelacji Uco Valley – Altamira i Gualtallary. Winnica Altamira znajduje się na wysokości 1200 metrów nad poziomem morza, a winnica Gualtallary na wysokości 1300 metrów nad poziomem morza. „Appellation Altamira” Malbec jest bardziej eleganckim i aromatycznym stylem, podczas gdy „Appellation Gualtallary” Malbec jest bardziej krągłe i mocniejsze z dużą koncentracją. Te dwa wina podkreślają różnorodność w dolinie Uco, a jednocześnie pokazują, dlaczego Tim Atkin MW uważa teraz Altos Las Hormigas za jedno ze swoich „pierwszych wzrostów” w klasyfikacji, którą stworzył dla swojego corocznego raportu Argentyna.

 

Zobacz Argentyńskie Wina

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz