Benziger Family Winery położony na pięknej posiadłości w Glen Ellen w dolinie Sonoma, Benzinger słynie z biodynamicznych i ekologicznych praktyk rolniczych. W zboczu góry Sonoma Mountain z widokiem na Glen Ellen w Kalifornii znajduje się winnica Benziger Family Winery , lider branży w rolnictwie ekologicznym i biodynamicznym oraz zarządzaniu środowiskiem. Ranczo o powierzchni 86 akrów jest schowane w dolinie na zboczu wzgórza, które powstało podczas erupcji wulkanu miliony lat temu, zapewniając idealne warunki do uprawy eleganckich czerwonych odmian Bordeaux. Oznacza to, że wizyta w posiadłości daje możliwość spędzania czasu z owcami, które pomagają usuwać przerośnięte uprawy, bydłem szkockich Highlander (wiesz, tymi uroczymi, które mają grzywkę), które dostarczają organicznego nawozu i wszystkimi robakami w instytucie, które trzymają winorośle zdrowe. Rodzina, wspaniałe wino i zdrowe winnice – to Bezinger. Wykorzystując certyfikowane biodynamiczne, ekologiczne i zrównoważone metody uprawy, tworzą portfolio autentycznych i zapadających w pamięć win. Rodzina Benzinger od prawie 30 lat uprawia winogrona na górze Sonoma. Z pasją do wspaniałych praktyk winiarskich i winiarskich byli w stanie wyeliminować chemikalia ze swoich roślin, a teraz wykorzystują kwiaty i różne siedliska zwierząt, aby stworzyć holistyczną równowagę rolniczą. Dziś ziemia jest uzdrowiona, a winogrona rosną w zdrowej, tętniącej życiem winnicy. Razem z najlepszym sprzętem chronią delikatne soki, równoważąc sztukę i naukę, tworząc najlepsze możliwe wino. Stworzony przy pomocy ekspertów ds. środowiska i Stellar Certification Services, certyfikowany, zrównoważony program winnic Benziger Family Winery jest jednym z najbardziej wszechstronnych w kraju. Program, który kładzie nacisk na metody uprawy przyjazne dla środowiska, takie jak bioróżnorodność, rewitalizacja gleby i zintegrowana ochrona przed szkodnikami (IPM), pokazuje hodowcom, jak uprawiać winogrona o większym charakterze, smaku i aromacie, aby uzyskać lepsze, prawdziwie wyróżniające się wina.

 

Każdego roku nasi hodowcy są zobowiązani do udziału w zrównoważonym rolnictwie i otrzymują zachęty pieniężne, aby poprawić swoją sumę punktów. Nasz program opiera się na założeniu, że zawsze jest miejsce na poprawę, włączenie nowej wiedzy i dążenie do jeszcze wyższej jakości owoców. Nasz program Certified Sustainable to najsilniejszy, najbardziej dokładny program kontroli jakości, jaki znamy. Ekologiczna uprawa winorośli unika stosowania syntetycznych chemikaliów i wykorzystuje naturalne metody, takie jak płodozmian, uprawa i naturalny kompost w celu utrzymania zdrowia gleby, a także naturalne metody zwalczania chwastów, owadów i innych szkodników. Wielu naszych hodowców przechodzi od certyfikowanych zrównoważonych do certyfikowanych ekologicznych, ponieważ widzą wpływ na swoją winnicę i kaliber winogron, które uprawiają. Coraz częściej hodowcy przechodzą od certyfikowanych produktów ekologicznych do certyfikowanych produktów biodynamicznych. Zakład winiarski Benziger posiada certyfikat ekologiczny wydany przez Stellar Certification Services, a nasi hodowcy ekologiczni posiadają certyfikat Stellar lub certyfikat CCOF (California Certified Organic Farmers).

 

Nasze Benziger Joaquin's Inferno są teraz wszystkie wyprzedane. Te wina są nadal dostępne w wybranych sklepach. Aby uzyskać pierwszy dostęp do naszych win, możesz zarejestrować się w https://www.wina-bachus.pl/logowanie?back=identity

 

Stany Zjednoczone - Kiedy ludzie rozważają domowe wino, zwykle myślą o stanie Kalifornia. Piękny region uprawy winorośli w Kalifornii, w tym Napa Valley, Sonoma, góry Santa Cruz, Mendocino i Santa Barbara, są w stanie uprawiać winogrona o światowej jakości. Ale jest też mnóstwo wspaniałych win pochodzących z innych stanów. Oregon, Waszyngton i Nowy Jork również powodują unoszenie brwi (i szkła) na całym świecie.

 

Podregion: Kalifornia - Z gwałtownym wzrostem, jaki kalifornijski przemysł winiarski odnotował w ciągu ostatnich kilku lat, łatwo jest postrzegać produkcję wina i uprawę winogron w Złotym Stanie jako nowe zjawisko. I choć prawdą jest, że historia uprawy winorośli w Kalifornii jest krótka w porównaniu z kilkoma krajami europejskimi, to korzenie tego stanu sięgają ponad 200 lat. Ze względu na ogromną reakcję na wino kalifornijskie w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, każdego roku w stanie produkuje się tysiące doskonałych i różnorodnych win.

 

Konkretna nazwa: Hrabstwo Sonoma - Druga w sławie po Napie, ta "inna" dolina oferuje prawie każdy klimat i topografię, jakie można sobie wyobrazić. Od chłodnych i spowitych mgłą regionów przybrzeżnych na dalekim zachodzie, po rozległą dolinę Alexander Valley na granicy Napa i wiele małych spadków i szczytów pomiędzy nimi, Sonoma jest ważnym regionem uprawy winorośli od połowy XIX wieku. Ważne sub-AVA to Chalk Hill (znane z chardonnay i sauvignon blanc), Dry Creek Valley (gdzie króluje zin), Knights Valley (głównie Cabernet Land), Russian River Valley i Sonoma Coast (oba słynne strefy pinot i chardonnay).

 

 

 

W zboczu góry Sonoma Mountain z widokiem na Glen Ellen w Kalifornii znajduje się winnica Benziger Family Winery , lider branży w rolnictwie ekologicznym i biodynamicznym oraz zarządzaniu środowiskiem. Ranczo o powierzchni 86 akrów jest schowane w dolinie na zboczu wzgórza, które powstało podczas erupcji wulkanu miliony lat temu, zapewniając idealne warunki do uprawy eleganckich czerwonych odmian Bordeaux.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz