Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Bodega Dehesa de los Canónigos

Dehesa de los Canonigos to jedna z największych historycznych posiadłości Ribera del Duero. Położony w Pesquera de Duero, jego nazwa odnosi się do pierwszego właściciela, Cabildo katedry w Valladolid, składa się z 22 mnichów kanonów. Winiarnia Dehesa de los Canónigos wyróżnia się architekturą, magazyny zostały zrekonstruowane krok po kroku, aż teraz mieści winnicę. Belén i Iván Sanz Cid, dwoje z czworga dzieci Luisa i Marii Luz, są teraz odpowiedzialni za winnicę. Ponieważ byli młodzi, oboje byli wyraźnie świadomi swojego powołania do kontynuowania rodzinnego projektu. Ziemia jest źródłem wszystkiego. Łąkowe Kanony są w Dolinie Douro, w połowie drogi między Valbuena i Rybołówstwa Duero. Gospodarstwo ma powierzchnię 500 hektarów, z czego 60 odpowiada winnicom. Bodega Dehesa de los Canonigos była to pierwsza winnica w Duero po zniszczeniach filoksery w XVIII wieku, z winorośli z Napa Valley w Kalifornii używane jako wzorzec i zaszczepiony vinifera przywieziony z Francji przez Toribio Lecanda. Winnica znajduje się na zboczu zbocza o orientacji północ-południe na wysokości 800 metrów nad poziomem morza, z wpływem klimatu śródziemnomorsko-kontynentalnego, który stanowi uprzywilejowaną enklawę dla właściwego rozwoju i dojrzewania winogron. Wyjątkowa winnica Bodega Dehesa de los Canonigos kieruje się maksymą Luisa Sanza Busto, "przed winogronami, które pijesz". Zbiory ręcznie w optymalnym momencie dojrzewania każdego z poletek. Winogrona są transportowane w małych pudełkach o maksymalnej wadze 20 kg, aby zapewnić integralność owoców, a gdy działki znajdują się w pobliżu winnicy, klastry docierają w optymalnych warunkach przy stole selekcyjnym. Każda z powierzchni jest zbierana i poddawana winifikacji osobno, w celu osiągnięcia maksymalnej ekspresji osobliwości każdej z nich. Moszcz musi fermentować z naturalnymi drożdżami, które pochodzą z samej winnicy, w kontrolowanej temperaturze. Po fermentacji alkoholowej wina dojrzewają w beczkach z dębu amerykańskiego, głównie w wieku od jednego do dwóch lat. Współpracujemy z różnymi spółdzielniami, aby dodać wina do większej złożoności. Pobyt wina w beczkach jest dla nas środkiem, a nie celem, ponieważ zawsze panuje równowaga między aromatami dostarczanymi przez dąb i pierwotnymi aromatami winogron. Wina o dużym potencjale starzenia, zdolne do przekraczania upływu czasu. Jedwabisty, złożony, elegancki. Zobacz wina:

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz