Breaks Spirituosen to producent z Karlsruhe. Firma specjalizuje się w ginu, właściwie metodą London Dry. Nazwa destylarni pochodzi od Breaks Records, dawnego sklepu płytowego założyciela i dyrektora zarządzającego Haralda Reinholza. Jego fascynacja gorzelnictwem zaczęła się w dzieciństwie, ponieważ dziadek Haralda sam był zapalonym gorzelnikiem sznapsa, więc zetknął się z rzemiosłem. W 2014 roku nadszedł czas, w którym wcielił w życie swój pomysł na własny gin. Pierwsze butelkowanie odbywa się rok później. Filozofia marki handmade zachowała się w firmie do dziś. Składniki lub botaniczne, jak nazywa się je do ginu, pochodzą z podnóża Schwarzwaldu niedaleko Karlsruhe. Breaks używa oczywiście jałowca, a także kolendry, kardamonu, lawendy, skórki cytryny, kopru włoskiego, rumianku, kwiatu pomarańczy, igły skowronka czy pieprzu sześcianowego. Ta przyprawa pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i jest rzadko spotykana w kuchni europejskiej, ale jest bardzo aromatyczna i bogata w olejki eteryczne. Istnieją również specjalne składniki, takie jak męska roślina konopi w ginu z konopi. Przepis na własny gin to najlepiej strzeżona tajemnica każdego mistrza destylacji. Oprócz własnych ginów, Breaks Spirits tworzy również specjalne edycje dla klientów na zamówienie. Każdy może zaprojektować przepis, a następnie zlecić destylarni produkcję brandy płacowej.

 

  • Breaks Facherstadt Premium Dry - oryginalny gin z Breaks z 15 składnikami botanicznymi

  • Breaks Facherstadt Reserve Dry - przechowywany w dębowych beczkach przez kilka miesięcy

  • Breaks Facherstadt Butchers Breaks 25 - 25 Botanicals, The Butchers pochodzi od Heiko Brath, mistrza rzeźnictwa, który był inspiracją dla tego ginu.

  • Breaks Facherstadt Cannabis Gin - destylowany z kompletną rośliną konopi

  • Breaks Facherstadt KSC Gin - edycja dla fanów z 15 roślinami

  • Breaks Facherstadt Rose Berry - wspólne stworzenie z Patisserie Ludwig w Karlsruhe, 15 botanicznych

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz