Rodzina Jasci produkuje wino od trzech pokoleń, skupiając wszystkie swoje wysiłki na dążeniu do absolutnej jakości w każdej produkowanej przez siebie butelce. Pasja do wina, która zrodziła się z dziadkiem Pasquale i jego żoną Marią w latach 60., rozwijała się przez lata dzięki jego synowi Giuseppe i jego żonie Irmie, którzy w 1980 roku podjęli historyczną decyzję o przejściu do ekologicznej uprawy winorośli i produkcji wina. jakość i autentyczność została przekazana na początku lat 90. Donatello Jasci i jego żonie Piera, którzy prowadzą firmę do dziś, ale nadal z pomocą i udziałem swoich poprzedników, aby wykorzystać ich ogromne doświadczenie. Donatello wspomina: „Zaczęliśmy uprawiać ekologiczne winogrona w latach 70-tych... i byliśmy jednymi z pierwszych, którzy otrzymali certyfikat. Moja mama zachorowała i okazało się, że przyczyną były zabiegi stosowane w winnicach. Zmieniliśmy wszystko w ciągu nocy i nie było możliwości powrotu po nas. Nigdy nie żałowaliśmy tej decyzji! Żyjemy w tak pięknym miejscu, gdzie morze i góry są blisko i chcemy, aby nasze wina zapewniały taką czystość”. Podejście Donatello do piwnicy jest zgodne z jego rolnictwem: czyste i proste. Wina mają niewielką ilość lub brak dębu i mają czystość smaku, która jest rzadka w cenie. Filozofia Jasci opiera się na idei bycia firmą coraz bardziej ekologiczną, szanującą środowisko, z którym jest ściśle związana i potrafiącą łączyć to, co najlepsze w nowoczesnych technologiach z najlepszymi tradycjami. Wszystkie procedury winiarskie są osobiście nadzorowane przez rodzinę Jasci, tradycja, która trwa od dziesięcioleci i pokazuje, że dbałość o każdy szczegół jest tutaj najwyższym priorytetem. Uprawiane tu rodzime odmiany winorośli to Montepulciano, Trebbiano i Pecorino.

 

Zobacz więcej: Abruzja

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz