Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Posiadłość Château Beauregard Ducasse  Graves France od 1850 r. należy do tej samej rodziny i na wysokości do 112 m n.p.m. Rodzinna szóstego pokolenia Jacques Perromat znajduje się w Mazares w pobliżu Langon na południowym krańcu Graves licząc prawie 50 hektarów żwirowych winnic na wapiennym podłożu wyciętym z okolicznego lasu.  Pan Perromat jest człowiekiem o szorstkim uroku, ale niezmiernie uczciwym, i tak uczciwie wycenia swoje wino. Jego wina oferujemy od 2007 roku i niezmiennie cieszą się uznaniem naszych klientów. Nie zaniedbuj bieli: to klasyczny przykład niedocenianego stylu: dębowe białe bordo wygląda teraz bardzo tanio w porównaniu z dębowym białym burgundem.

 

Château Beauregard Ducasse Graves dostarcza wielu dowodów na to, dlaczego Graves cieszy się statusem pierwszego Bordeaux i, co ważniejsze, pozostaje wytrawnym faworytem koneserów. W klasycznym stylu Graves Château Beauregard Ducasse oferuje zarówno smak, jak i finezję, bez palących tanin młodszego rodzeństwa Médoc.  Wino Château Beauregard Ducasse prezentuje głęboką rubinową szatę i zachwycający bukiet olśniewający kuszącymi owocowymi i ziemistymi tonami, które sprawiają, że zastanawiasz się, czy sam aromat nie jest wart ceny wina. Zrównoważony i pełen pikantnych smaków, które rozszerzają się w ustach, średnio mocny Château Beauregard Ducasse , w prawdziwym stylu Bordeaux, nieco powściągliwy przy pierwszym otwarciu. Z odrobiną napowietrzenia tworzy zachwycający melanż owoców czarnej porzeczki, cedru, minerałów, wędzone zioła i odrobina prażonego dębu, aby otoczyć miękkie, wytrawne taniny wina. Sugerujemy 30 minut napowietrzania (najlepiej w karafce), aby ten okrągły czerwony Graves zebrał się i rozłożył warstwę po warstwie smaku i wrodzonej złożoności. W autentycznym stylu Graves, Château Beauregard Ducasse stanowi kwintesencję akompaniamentu eleganckiej kolacji. Można się nim teraz cieszyć lub położyć na dodatkowe starzenie. Aby uzyskać optymalną przyjemność, sugerujemy serwowanie tego klasycznego czerwonego Graves w chłodnej temperaturze pokojowej.

 

Graves jest najstarszą i najbardziej historyczną ze wszystkich gmin Bordeaux. Zanim Latour, Lafite, Margaux i reszta znanych nazwisk Médoc w ogóle istniały lub nawet widziały uprawianą winorośl, istniał Graves. W rzeczywistości Graves jest domem upraw winorośli już od I wieku naszej ery, przynajmniej częściowo z powodu niezdolności Rzymian do uprawiania innych upraw na żwirowej glebie, z której wywodzi się nazwa Graves. Złoża kamieni i żwiru to ślady ostatniej epoki lodowcowej, zmora dla większości rolników, ale dobrodziejstwo dla hodowców winorośli, których winorośle walczą głęboko w cienką, porowatą glebę, by czerpać życie i subtelne złożone smaki ze składników odżywczych znajdujących się poniżej.

 

Wina z Graves wydają się być pierwszymi winami Bordeaux, które zostały wyeksportowane, a archeologiczne dowody potwierdzają, że rzymskie garnizony w Wielkiej Brytanii były szczęśliwymi odbiorcami typowych win Bordeaux. A na początku XII wieku Graves było najbardziej poszukiwanym winem w Anglii i poza nią ze względu na jego jakość, a także bliskość do miasta i portu samego Bordeaux, które leży zaledwie kilka kilometrów od Graves. Obecnie północna część Graves, zwana Pessac Léognon, musi walczyć z rozrostem miast, które wyrwały się z granic miasta Bordeaux i rozprzestrzeniły na pobliskie przedmieścia Talence i Pessac. Nieco na południe od tych miast leży duszpasterskie serce Graves, ładnego wiejskiego kraju obejmującego La Brède i Mazères, gdzie winnice mieszają się z pastwiskami i lasami sosnowymi. Tutaj życie pozostaje związane z ziemią i radościami winorośli.

Producenci Wineoland

Graves słusznie słynie zarówno z czerwonych, jak i białych win. W najlepszym wydaniu, czerwone wina z Graves są niezrównane pod względem aromatycznego piękna i łagodnego, bogatego smaku. Ziemiste, pachnące aromaty przypominające cedr, klasyczny zapach pudełka cygar, czarnej porzeczki i tytoniu emanują z czerwonego Graves i tworzą bukiet, który jest często opisywany jako czarujący i głęboki. Co więcej, szlachetny czerwony Graves jest często najdelikatniejszym z Bordeaux na podniebieniu. Jest to również najbardziej aromatyczna i łatwo doceniana ze wszystkich bordoskich czerwieni.

 

White Graves to wytrawne, bardzo aromatyczne wino, które emanuje niezwykłą świeżością i solidnym smakiem. Być może największym wydarzeniem w Graves w ciągu ostatnich dwudziestu lat była rewolucja, jaka zapanowała wśród producentów białego Graves. Kiedyś, mało znana i kosztowna propozycja, która nie zawsze dobrze się roznosiła, współczesny biały Graves nabrał wigoru, osobowości, a nawet egzotycznego wyrazu, co podkreśla fizjologiczną dojrzałość, której często nie było w białych Graves w minionych latach. W najlepszym wydaniu, najlepsze białe Graves, podobnie jak ich czerwone odpowiedniki, rywalizują z najlepszymi winami produkowanymi na całym świecie.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz