Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Esk Valley przeszła długą drogę, odkąd Sir George Fstonich kupił historyczną winnicę Glenvale od rodziny ptaków w 1986 roku. Od czasu, gdy porty i sherry rządziły rynkiem, Esk Valley zaczęła zdobywać reputację dzięki innowacyjnym i wysokiej jakości winom. Za winiarza Gordona Russella Esk Valley przełamał granice, wprowadzając do Hawkes Bay nowe odmiany winogron i nowe style wina. Od oryginalnych historycznych piwnic na północy Hawkes Bay do nowej winnicy Esk Valley w obrębie słynnego Gimblett Gravels, Esk Valley kontynuuje produkcję kolekcji win uważanych za jedne z najlepszych w Nowej Zelandii. Wykorzystując bardzo tradycyjne i praktyczne podejście, w tym betonowe fermentory do najlepszych paczek czerwonych winogron, Esk Valley nadal buduje swoją reputację. Esk Valley pozyskuje winogrona z dwóch najsłynniejszych regionów winiarskich Nowej Zelandii. Hawkes Bay na wschodnim wybrzeżu Wyspy Północnej od dawna słynie z klasycznych stylów wina. Ten ciepły morski klimat i gleby na bazie żwiru są idealne do produkcji wysokiej jakości win czerwonych i pełniejszych win białych. To właśnie z Hawkes Bay Esk Valley zaopatruje się w Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah, Chardonnay, Verdelho i Pinot Gris. Marlborough na północnym krańcu Wyspy Południowej słynie na całym świecie z wyjątkowego stylu Sauvignon Blanc. W chłodniejsze noce Marlborough produkuje wina o świeżości i intensywności smaku, co jest rzadkością w świecie wina. To jest źródło Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Noir z Doliny Esk. Europejczycy zakochali się w winach Nowej Zelandii. Sprawa prawdopodobnie ma wiele wspólnego z kolonialnym dziedzictwem, ale ma również wiele wspólnego z doskonałymi, wzorcowymi winami, które są tutaj produkowane. Historia musi zaczynać się od Sauvignon Blanc , ale z pewnością na tym się nie kończy. Od lat 70. region Marlborough stał się, być może na całym świecie, miejscem, do którego chętnie sięgają jasne, krystaliczne „Savy”, które dały Francuzom coś do myślenia. Ale teraz staje się równie znana ze swoich Pino Noir , które są teraz nie tylko tańszą alternatywą dla Burgundii, ale wykazują cechy regionalne, od ciemnej wiśni i przypraw Central Otago po salceson i suszone zioła z Martinborough .

Produkty producenta