Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Winnice Funckenhausen to spełnienie marzeń pana Kurta Heinleina, prestiżowego argentyńsko-niemieckiego biznesmena, który starał się rozwinąć osobiste i znane przedsięwzięcie w branży winiarskiej, aby uhonorować swoich przodków (rodzina Funcke) i pozostawić spuściznę jakości i doskonałości pokoleniom przyjść. 330 ma (815 akrów) położonych na 850 metrów – 2778 stóp na wzgórzu, w pobliżu wioski 25 de Mayo, San Rafael, South Mendoza, były nagrodą kilku podróży i wielu mil przebytych przez prowincję Mendoza. Tutaj KH zasadziłby winorośle rozwijając się silna więź z badanym terroirem. Cierpliwość i poświęcenie w połączeniu ze sztuką i pasją profesjonalnych rąk utalentowanego zespołu technicznego prowadzą do powstania win, które rozwijają się tak, aby jak najwierniej wyrazić potencjał San Rafael, a dokładniej jednej z najwyższych i najbardziej renomowanych posiadłości w regionie – Winnice Funckenhausen.

 

Polecane wina z regionu Mendoza: KURT HEINLEIN MALBEC; GRAN REZERWACJA BKH; LA ESPERA RESERVA MALBEC; REZERWACJA LA ESPERA CABERNET SAUV.; LA ESPERA RESERVA SYRAH; LA ESPERA PREMIUM  MALBEC; LA ESPERA PREMIUM CABERNET SAUV.; LA ESPERA PREMIUM MALBEC – SYRAH; LA ESPERA PREMIUM  TORRONTES; LA ESPERA PREMIUM CHARDONNAY; LA ESPERA EXTRA BRUT – CHARMAT; LA ESPERA EXTRA BRUT ROSÉ – CHAMPENOISE; FUNCKENHAUSEN ROSÉ; EULEN CABERNET SAUVIGNON; EULEN MALBEC; EULEN RESERVA; EULEN CHARDONNAY;  FUNCKENHAUSEN RED BLEND 65% Malbec, 20% Bonarda, 15% Syrah. Malbec i Syrah pochodzą z winnicy położonej w 25 de Mayo – San Rafael na 850 m n.p.m. Bonarda pochodzi z Cuadro Benegas – San Rafael . Malbec daje plony 8.000-9.000 kg z hektara, Syrah 12.000, Bonarda 10.000. Francuskie ukorzenione winorośle posadzone w 2003 roku, prowadzone na vsp i nawadniane przez nawadnianie kroplowe. Selekcja i odszypułkowanie. Fermentacja odbywa się w małych betonowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze (25°C-28°C) z wyselekcjonowanymi drożdżami. Po okresie maceracji trwającym 15-20 dni samorzutnie ulega fermentacji malolaktycznej. 30% wina dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu o pojemności 225 litrów przy drugim użyciu przez 6 miesięcy. Mieszane, klarowane, lekko filtrowane i butelkowane. Leżakowane w butelce przez 6 miesięcy. 30% przez 6 miesięcy w 225-litrowych beczkach z dębu francuskiego. Czerwone wino z fioletowymi refleksami. Aromaty czerwonych owoców, maliny i śliwki łączą się z nutą czarnego pieprzu. W ustach aksamitne, owocowe i zachęcające wino dzięki dojrzałym taninom. Jego doskonałej kwasowości sprzyja świeżość, jaką oferuje Syrah, prowadząc do posmaku mięty i przypraw.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz