Laroche należy do najbardziej rozwojowych firm w regionie Chablis. Ciekawostką firmy jest to, że siedziba firmy mieści się w IX – wiecznym monastyrze Obediencerie. Laroch był jednym z pierwszych w Chablis który zastosował drewniane beczki w procesie produkcji. Michel Laroche, dzisiejszy właściciel firmy z ponad stuletnią historią, jest zapewne najbardziej rozpoznawalną postacią w apelacji. Firma posiada dziś ok. 100 ha winnic, z czego niespełna 6 w grands crus (głównie Blanchots, ale też nieco ponad hektar Les Clos i skrawek Bougros) i 30 ha w różnych premiers. Zbiory są późne, tłoczenie bardzo delikatne, a fermentacja powolna i w dużej mierze oparta na rdzennych drożdżach. Droższe wina mają zwykle kontakt z baryłkami, choć użycie nowego dębu jest mocno ograniczone. Laroche słynie z bardzo rygorystycznego procesu produkcji, dzięki czemu wina wyróżniają się stylem, elegancją i wyraźnym, owocowym smakiem. Swoich nabywców wina Laroche znajduje na cały świecie – jest to zasługa nie tylko niezwykle dynamicznej polityki, ale również bardzo korzystnego stosunku ceny wina do jego jakości.

Produkty producenta