Holender Ruud Maasdam wyemigrował do Nowej Zelandii w 1996 roku, aby założyć własną winnicę.To właściwie tradycyjne holenderskie wino. Ziemia została odkryta przez Abla Tasmana w 1642 roku i stworzona przez holenderskich właścicieli. Świeży i soczysty Sauvignon powstaje z dużą wiedzą. Od 1819 moja uprawa winorośli jest znana w tym kraju. Często niesłusznie nazywa się to „nowym światem”! Etykieta oparta jest na pierwszej mapie Abla Tasmana wykonanej z Nowej Zelandii w 1642 roku. Od lat 70-tych wina nowozelandzkie szybko się rozwijały. W 1996 roku Holender Ruud Maadam osiadł w pięknym Marlborough (na północ od Wyspy Południowej Nowej Zelandii). Miał jeden cel: produkować wina, które sami też lubią. Wykorzystują najnowszą wiedzę i najnowocześniejsze techniki, aby wytwarzać tu wina rasowe z dużą ilością soku i elegancji. Po szeroko zakrojonych badaniach każda winnica została zaprojektowana z myślą o konkretnym stylu wina. Od lat produkuje bardzo indywidualne, charakterystyczne wina o wyjątkowo wysokim poziomie jakości, które pozytywnie wyróżniają się również w międzynarodowej prasie winiarskiej. Amerykański magazyn o winie Wine Spectator umieścił niedawno Sauvignon w pierwszej dziesiątce Nowej Zelandii! Sauvignon jest nadal najbardziej znany tutaj, ale sadzenie Pinot Noir silnie rośnie, a winogrona takie jak Chardonnay, Riesling i Pinot Gris również radzą sobie tutaj wyjątkowo dobrze. Staete Landt jest szanowanym człowiekiem w Nowej Zelandii razem z winiarzem Ruudem Maasdamem. charakterystyczne wina o wyjątkowo wysokim poziomie jakości, które pozytywnie wyróżniają się również w międzynarodowej prasie winnej. Amerykański magazyn o winie Wine Spectator umieścił niedawno Sauvignon w pierwszej dziesiątce Nowej Zelandii! Sauvignon jest nadal najbardziej znany tutaj, ale sadzenie Pinot Noir silnie rośnie, a winogrona takie jak Chardonnay, Riesling i Pinot Gris również radzą sobie tutaj wyjątkowo dobrze. Staete Landt jest szanowanym człowiekiem w Nowej Zelandii razem z winiarzem Ruudem Maasdamem. charakterystyczne wina o wyjątkowo wysokim poziomie jakości, które pozytywnie wyróżniają się również w międzynarodowej prasie winnej. Amerykański magazyn o winie Wine Spectator umieścił niedawno Sauvignon w pierwszej dziesiątce Nowej Zelandii! Sauvignon jest nadal najbardziej znany tutaj, ale sadzenie Pinot Noir silnie rośnie, a winogrona takie jak Chardonnay, Riesling i Pinot Gris również radzą sobie tutaj wyjątkowo dobrze. Staete Landt jest szanowanym człowiekiem w Nowej Zelandii razem z winiarzem Ruudem Maasdamem.

Zobacz wina Nowozelandzkie

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz