Theodorus Weingut Pfalz Germany

Weingut Theodorus to renomowana rodzinna winnica w niemieckim regionie Pfalz, która może pochwalić się 230-letnią historią od założenia w 1778 roku. Bardziej współczesna era rozpoczęła się w 1974 roku wraz z Theo i Inge Lergenmüllerami, którzy następnie przekazali stery firmy ich syn Thomas. Od tego czasu, w 1996 roku, Thomas pracuje z pełnym skupieniem i oddaniem zasadom ekologicznym. Przekształcił wszystkie swoje 14 hektarów winnic na uprawę ekologiczną z oficjalnym certyfikatem, który nastąpił w 2011 roku. Winnice są rozsiane po najlepszych obszarach uprawy winorośli otaczających wioskę Hainfeld i to tutaj szczególnie winogrona Riesling korzystają z ciężkich gleba wapienna bogata w glinę. Zintegrowana ochrona roślin, zarządzanie zielonym pokryciem gruntu i przyjazne dla środowiska praktyki pracy są normą. Ekologiczne zabiegi winnicy są ograniczone do minimum, np. kompostowanie czy wapno. Ponieważ winorośl jest naturalnie zdrowa, zbudowała ochronę przed najgorszymi chorobami grzybiczymi. Niskie plony sprzyjają wysokiej jakości owocom. Skrupulatna selekcja i ręczny zbiór winogron z najlepszych winnic, a następnie delikatne obchodzenie się z owocami i powolna, chłodna fermentacja z użyciem naturalnych drożdży sprawiają, że wina Thomasa w pełni wyrażają swoje pochodzenie i charakter odmianowy. Zachęcamy do dłuższego kontaktu z najemcami. Kluczem jest tutaj czystość i autentyczność. Thomas Lergenmüller mówi, że „delikatne obchodzenie się z naturą jest podstawowym warunkiem osiągnięcia najwyższej jakości wina”. Ponieważ winorośl jest naturalnie zdrowa, zbudowała ochronę przed najgorszymi chorobami grzybiczymi. Niskie plony sprzyjają wysokiej jakości owocom. Skrupulatna selekcja i ręczny zbiór winogron z najlepszych winnic, a następnie delikatne obchodzenie się z owocami i powolna, chłodna fermentacja z użyciem naturalnych drożdży sprawiają, że wina Thomasa w pełni wyrażają swoje pochodzenie i charakter odmianowy. Zachęcamy do dłuższego kontaktu z najemcami. Kluczem jest tutaj czystość i autentyczność. Thomas Lergenmüller mówi, że „delikatne obchodzenie się z naturą jest podstawowym warunkiem osiągnięcia najwyższej jakości wina”. Ponieważ winorośl jest naturalnie zdrowa, zbudowała ochronę przed najgorszymi chorobami grzybiczymi. Niskie plony sprzyjają wysokiej jakości owocom. Skrupulatna selekcja i ręczny zbiór winogron z najlepszych winnic, a następnie delikatne obchodzenie się z owocami i powolna, chłodna fermentacja z użyciem naturalnych drożdży sprawiają, że wina Thomasa w pełni wyrażają swoje pochodzenie i charakter odmianowy. Zachęcamy do dłuższego kontaktu z najemcami. Kluczem jest tutaj czystość i autentyczność. Thomas Lergenmüller mówi, że „delikatne obchodzenie się z naturą jest podstawowym warunkiem osiągnięcia najwyższej jakości wina”. następnie delikatne obchodzenie się z owocami i powolne chłodne fermentacje z użyciem naturalnych drożdży zapewniają, że wina Thomas's w pełni wyrażają swoje pochodzenie i charakter odmianowy. Zachęcamy do dłuższego kontaktu z najemcami. Kluczem jest tutaj czystość i autentyczność. Thomas Lergenmüller mówi, że „delikatne obchodzenie się z naturą jest podstawowym warunkiem osiągnięcia najwyższej jakości wina”. następnie delikatne obchodzenie się z owocami i powolne chłodne fermentacje z użyciem naturalnych drożdży zapewniają, że wina Thomas's w pełni wyrażają swoje pochodzenie i charakter odmianowy. Zachęcamy do dłuższego kontaktu z najemcami. Kluczem jest tutaj czystość i autentyczność. Thomas Lergenmüller mówi, że „delikatne obchodzenie się z naturą jest podstawowym warunkiem osiągnięcia najwyższej jakości wina”.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz