

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Możliwy zwrot w ciągu 14 dni
Wina William Hill Napa Valley Cabernet Sauvignon
Kraj: Stany Zjednoczone
Region: Napa Valley
Apelacja: Wina Napa Valley
Subregion: North Coast
Szczepy: 90% Cabernet Sauvignon,
1 % Cberne Franc oraz Petit Verdot
Autor: E. & J. Gallo Winery
Winemaker Mark Williams
Rodzaj: wytworne, wytrawne
Budowa ciała: pełne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 15%
VIP
Wino Cabernet Sauvignon William Hill Napa Valley to bogate, złożone wino, które łączy w sobie obfite smaki owocowe z gładkim, ale ustrukturyzowanym odczuciem w ustach, aby pokazać pełny charakter wyjątkowego Napa Valley Cabernet . Wino ma piękny gęsty fiolet i otwiera się aromatami dojrzałej ciemności owoc i przyprawa Na podniebieniu intensywne smaki jeżyny, czarnej wiśni i śliwki mieszają się z utrzymującymi się nutami szałwii, lukrecji i melasy, co jest pełnowartościowym i dobrze ustrukturyzowanym drobnym, miękkim garbnikiem Cabernet i długim, satysfakcjonującym wykończeniem. Wino William Hill Cabernet Sauvignon dobrze komponuje się z pieczonymi mięsami, szczególnie gdy podawane są z sosem redukującym jagody lub porzeczki. Dzikie risotto z grzybami lub dowolne danie z grzybami Portabello doskonale pasowałyby do ziemistych cech tego wina.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Winiarnia William Hill Estate to wyjątkowe miejsce. W 1978 roku wizjoner winnicy William Hill dostrzegł niewiarygodny potencjał ławki Silverado, gdzie zbudował swoją imienną wytwórnię win. Ponad trzy dekady później nasz winiarz Ralf Holdenried produkuje nowoczesne wina, które przemawiają do wyjątkowego terroiru tego praktycznie nieznanego obszaru południowej Napa Valley. Połączenie cech sprawia, że nasza 140-hektarowa posiadłość jest idealną winnicą. Położone na wzniesieniu - na dnie doliny, ale poniżej stromych zboczy wzgórz - z południowo-zachodnią ekspozycją, winorośle wygrzewają się w obfitym słońcu. Winnica jest klimatycznie położona blisko dna doliny, ale wulkaniczna gleba oraz wielkość i wigor winorośli oznacza, że William Hill jest bardziej jak winnica na szczycie góry. Te elementy przekładają się na eleganckie, wyraziste czerwone wina Bordeaux. W celu utrzymania wysokich standardów wina, należy zadbać o wszystkie szczegóły, winogrona przybywając do winnicy, są poddane ścisłej selekcji, usuwane i miażdżone przed upływem trzech do pięciu dni namaczania na zimno w celu zwiększenia wydajności kolor i smak Moszcz poddano fermentacji w małej, nierdzewnej stali zbiorniki. Wino pozostawało w kontakcie ze skórami do 25 dni przed naciśnięciem został następnie umieszczony w beczce, gdzie został poddany fermentacja malolaktyczna na osadzie w celu zwiększenia odczucia w ustach. Wino William Hill był zarządzany jako pojedyncze partie i był czterokrotnie obciążany oraz starzenie przez 19 miesięcy na połączeniu nowych i używanych francuskich 270 litrowych nowych dębowych i amerykańskich nowych dębowych beczek. The Napa Valley AVA słynie z długiego sezonu wegetacyjnego, naznaczone ciepłymi, słonecznymi dniami i chłodnymi wieczorami warunki są doskonałe, aby winogrona miały czas dojrzewać powoli i równomiernie. Dla Cabernet Sauvignon Napa Valley użyto 99 winogron, w tym wszystkie Cabernet Sauvignon z Napa Valley . W efekcie końcowym . Wino Napa Valley Cabernet Sauvignon otwiera się gęstym fioletowym kolorem i aromaty ciemnych owoców z nutami przypraw. Na podniebieniu, miłe, dobrze zbalansowane ujawnia hojne nuty typu: jeżyna, czarna wiśnia i śliwka mieszają się z akcentami goździków, lukrecja i ziemia. Bogaty i złożony, ten pełny i dobrze strukturalne wykończenia Cabernet z drobnymi taninami i długimi nutami owocowymi z naniesieniem przypraw. Sugestie kulinarne: Beef Bourguignon czyli połączenie doskonałej wołowiny i czerwonego wina z dodatkiem warzyw i przypraw, Renegade Sirloin, Flat Iron Steak, Ribeye, New York Strip, Flos Filet, Prime Rib, Fire-Grilled T-Bone, Outlaw Ribeye, The LongHorn, Renegade Sirloin & Parmesan Crusted Chicken, Renegade Sirloin & Redrock Grilled Shrimp, Renegade Sirloin & Redrock Grilled Shrimp, Flos Filet & LongHorn Salmon , Flos Filet & Lobster Tail …