Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Aresti Cabernet Sauvignon Estate Selection
Kraj: Chile, Region: Curico Valley, Producent: Viña ARESTI, Szczepy: Cabernet Sauvignon 97% , Syrah 3%, Rodzaj: czerwone, wytrawne. Pojemność: 0,75l
VIP
Cabernet Sauvignon jedna z najbardziej uznanych odmian winorośli właściwej na czerwone wino. Uprawiana winorośl w Dolinie Curico na ziemiach Aresti nasycona duża ilością słońca i chłodnymi nocami pozwalającymi na utrzymanie równonogi w rozrastaniu się krzewu w efekcie daje winogrona o wysokiej jakości. Baraw wina ciemno czerwona z bordowymi refleksami. Aromaty złożone ujawniające czerwoną porzeczkę wzbogaconą o dojrzałe wiśnie i śliwki , zrównoważone delikatną nutą wanilii. W ustach powielają się elementy zapachowe wina. Dobrze wykonane wino wzbogacone niewielką ilością syrah w celu wyostrzenia smaku. Dostojność wina pozwala wyczuć miłe elementy dojrzałej czereśni, wśni, z dobrze zintegrowanymi taninami długo utrzymując miły smak na podniebieniu.
Sugestie kulinarne: wołowina z chorizo po hiszpańsku, schab pieczony w sosie własnym serwowany na zimno z ciepłymi ziemniakami w warzywami, dojrzewające wędliny, Ibérico i Serranonp: Jamón De Huelva, Los Pedroches, Chorizo, Salchichón.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Autentyczne chilijskie wino, które rozwija się na terror w posiadaniu ACW (Aresti Chile Wines) położonych w czterech siedliskach: Bellavista, La Reserva, Peñaflor i Micaela. Cabernet Sauvignon Aresti łączy głęboko skoncentrowane dla kraju Chile smaki reprezentacyjnej odmiany Cabernet Sauvignon - z małymi porcjami Syrah , aby dodać smaki ciemnej wiśni i jeżyny. Dobrze zintegrowane odcienie brązowej przyprawy i wanilii tworzą warstwy złożoności. Pełna struktura, mocne taniny i długie wykończenie tworzą rozległe podniebienie, które trudno zapomnieć. Z rześkim, czystym powietrzem i intensywnym światłem słonecznym warunki uprawy w Molina są naprawdę idealne dla chilijskiego Caberneta Sauvignon. Aresti Cabernet zalicza się do tych win które warto kolejny raz otworzyć wspaniały kompan do spotkań z przyjaciółmi, wino bez posiłku też będzie smakowało.
Aresti Wine of Chile to rodzinna winnica założona w 1951 roku, kiedy Vicente Aresti i jego teść Alfredo López postanowili założyć winnicę w dolinie Curicó. Przekonani, że mogą produkować wyborne wina, rodzina nabyła nowe grunty, zainwestowała w technologię, aw 1999 r. Zaczęła sprzedawać swoje produkty pod marką Aresti. Dziś trzy pokolenia rodziny Aresti poświęciły swoje wysiłki i wiedzę na produkcję szeroko uznanych win najwyższej jakości. Prezentowane wino Aresti Cabernet Sauvignon pochodzi z najstarszych nasadzenia plantacji w winnicy Aresti znajduje się w Molina, w dolinie Curicó
Warszawa
ul. Wąwozowa 36/ 54
pasaż handlowy Bispol
Aromaty czarnej porzeczki, czarnej porzeczki, liści tytoniu i subtelnego francuskiego dębu łączą się słodko w nosie. Bogaty smak i tekstura, klasyczne nuty czarnej porzeczki i liści pewnie przenoszą się z nosa na podniebienie, pięknie podkreślone przez drobnoziarniste, naturalne taniny, wpływy dymnego dębu i zrównoważoną kwasowość. Długi i soczysty finisz zapewni dodatkową złożoność, jeśli wino spędzi więcej czasu w piwnicy.
Wybuchowy nos tego wina pachnie rozgniecionymi malinami, karmelem i kakao. Podniebienie oferuje pikantny kompot z wiśni i figi, czarny pieprz, świeże liście tytoniu i świeżo zmieloną kawę. Jest tu mnóstwo bogatych tanin, ale wisienką na torcie jest równoważąca kwasowość. Stosunek jakości do ceny jest tutaj niesamowity.
Niecodzienne, nadzwyczajne, niespotykane, niesamowite to słowa oddające charakter tego wina. Wino o wielkiej strukturze, intensywne i aksamitne. Pełne, aromatyczne i dobrze zrównoważone. Wino okrągłe, wytrawne, o długo utrzymującym się na podniebieniu smaku.
Bogate przyprawy wirują z aromatami słodkiego fiołka, kandyzowanej śliwki, cedru i pieprznym finiszem. Ten aromatyczny i bujny Cabernet Sauvignon to niedroga przyjemność.
Ciemnoczerwony fiolet. Ma różne zapachy jeżyny, mokki, wiśni, śliwki i śliwki, a także ma subtelną kwasowość i słodycz, dzięki czemu jest dość harmonijny. Jest mocny i gruby, a jednocześnie ma miękką strukturę. Średnie do miękkich tanin i finisz nie są zbyt długie, ale wystarczająco długie, aby cieszyć się posmakiem. Zgodnie z nazwą wina przypomina ono mgłę i ma delikatny, słodki zapach.
Wino odznacza się pięknymi aromatami czereśni oraz dojrzałych jagód. Wino zachowuje wszystkie zapachy owoców, rozprzestrzeniając aromaty jagód, doznań roślinnych i nut kwiatowych. Na podniebieniu jest wytrawne, przyjemne i świeże, z jedwabistymi taninami.
Wino o średnio rubinowej czerwieni, otwiera się zapachami porzeczek i suszonych róż, wytłoków winogronowych i świeżej uprawianej ziemi. Nos wypełniony dojrzałymi jeżynami i czarną porzeczką, wraz z nutami wanilii i przypraw. Na podniebieniu wino jest pełne i bogate, o aksamitnej konsystencji i jedwabistych taninach, które ułatwiają picie.
Świeży z nutą ciemnej wiśni, czarnej maliny, jeżyny, papryki i cedru. Podniebienie jest żywe z rozpływającą się w ustach kwasowością warstw ciemnych owoców, a mocne taniny dodają długiego, teksturowanego wykończenia.
To wino jest eleganckie i proste z topniejącymi garbnikami. Idealne wino do parowania z dobrym stekiem.
Ładne aromaty dojrzałej borówki, ciemnej wiśni i czarnej porzeczki, połączone z zapachami słodkiego dębu i ziołowych przypraw, wprowadzają pluszowe, głęboko skoncentrowane aromaty czarnych owoców, wzmocnione jasną kwasowością i dobrze ustrukturyzowanymi taninami. długi, piękny finisz z pikantnymi owocowymi, przyprawowymi i mineralnymi tonami. Pyszny teraz, z wdziękiem starzeje się w butelce.
Cabernet Sauvignon jest stworzony dla twoich letnich marzeń o grillowaniu. Twój ulubiony stek? Sprawdzać. Suwaki jagnięce z pesto majonezem? Sprawdzać. Udziec jagnięcy zrobiony nisko i wolno na niedzielny obiad? Sprawdzać. A jeśli czujesz się leniwy, po prostu nalej hojną szklankę, pomiń grillowanie i delektuj się miłym smakiem wina.