Piccolo Mondo Imiglykos Red Semi Sweet
Wino Piccolo Mondo Imiglykos Red Semi Sweet
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Piccolo Mondo Imiglykos Red Semi Sweet
Kraj: Grecja
Producent: SEMELI S.A.
Szczep: Agiorgitiko
Pojemność: 0,75l
Piccolo Mondo Imiglykos to przyjemne czerwone półsłodkie wino o delikatnej budowie ciała z lekko zaznaczoną słodyczą, posiada przyjemne aromaty ciemnych owoców, wiśni, jeżyn oraz śliwek. Sugestie kulinarne: aperitif, owoce, makarony, orzechy.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Agiorgitiko, często okrzyknięta najszlachetniejszą odmianą winarośli regionu Peloponez, omówione miejsce w greckiej uprawie winorośli. Ta czerwona odmiana winogron, pochodzica główna z Nemei, rozszerzona twoja uprawa na inne części podstawowe, w tym na Attykę i Macedonię. Jest to odmiana multidynamiczna, z której można wyprodukować nie tylko wino czerwone, ale także różowe, a nawet skoncentrowane wino deserowe.
Wina z Agiorgitiko jest głęboko ograniczona, zwykle są miękkie i owocowe, a często udostępniają dużą ilość wolności, wahającej się w sieci 11,5–13,5% ABV. Wina Agiorgitiko charakteryzuje się strukturą, wypełnioną taninami i rozwiązaniem kwasowości, dzięki czemu są aromatyczne i złożone. Zawiera nawet subtelne aromatyczne przyprawy, w tym gałki muszkatołowej i cynamonu, dodając dodatkowe funkcje złożoności.
Jeśli wystąpi o dojrzewanie, wina Agiorgitiko pojawi się. Młode czerwienie, charakteryzujące się umiarkowaniem głęboką fioletowo-czerwoną barwą i określonymi aromatami czerwonych owoców, można delektować się natychmiast natychmiast. Te dojrzewające w dębowych beczkach przez krótki czas trwania potencjału trwałości w butelce nawet do pięciu lat. Łączą się w sobie soczystą owocowość winogron z dobrymi funkcjami świeżości i złożoności. Dla tych, którzy oczekują na trwałe suszenie, niektóre wina dojrzewają przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, udostępniają zdecydowaną strukturę taninową i ujawniają struktury aromaty czerwonych owoców, dominująch przypraw, a nawet czekolady.
Wina Agiorgitiko to nie tylko smak; chodzi także o doświadczenie . Najlepiej w dużych szklankach, w temperaturze 60–68°F. Jeżeli istniejesz je alternatywny, wiedz, że można je umieścić w piwnicy przez ponad 10 lat. Jeśli chodzi o podłączenie do zasilania, to są one dodatkowe. Świetnie komponują się z daniami gamą dań, pieczonymi mięsami i sosami pomidorowymi po pikantnych daniach kuchni od Bliskiego Wschodu po Indiach.
Agiorgitiko to więcej niż tylko odmiana winogron; jest symbolem greckiej kultury winiarskiej, dostępnym do gry stylów i zależnym od siebie pijącym, jak i koneserowi wina.