

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Vidal Marlborough Sauvignon Blanc
Kraj: Nowa Zelandia
Region: Marlborough
Producent: Vidal
Szczep: Sauvignon Blanc
Rodzaj: białe, wytrawne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13%
Wino z najbardziej uznanego regionu do produkcji win Sauvignon Blanc na świecie, czyli wina z Marlborough. Wino zbudowane z wyselekcjonowanych gron Sauvignon Blanc, Delikatna jasno złota barwa z zielonymi refleksami rozświeca kieliszek. Aromaty białych brzoskwiń, agrestu i nutami nektarynki. W smaku pełne i świeże z miłą kwasowością podkreślającą charakter Nowozelandzkiego Sauvignon Blanc. Dobra struktura z długim i miłym zakończeniem.
Notatki Somelier Bachus Wina
Barwa wina Vidal jasno złota z jaskrawymi odcieniami odbijającymi światło. Aromaty złożone z dominacją marakui i owoców cytrusowych prowadzą do podniebienia, ukazując żywe, tropikalne smaki owocowe. Charakterystyczny i klasyczny styl marlborough. Wino podczas degustacji prezentuje się z miłą świeżością, która utrzymuje się trwale obudowana ciekawymi smakami przypominającymi owoce, morele, wiśnie, nektaryny, brzoskwinie i śliwki. Miły zapach potęguje wyczuwane owoce i powiela coraz to lepsze doznania smakowe. Dobre wino z Nowej Zelandii: Sugestie kulinarne: lekka sałatka warzywna, kurczak z makaronem ryżowym, Curry z wołowiną, filety z kurczaka w sosie z granatów, filet z indyka w panierce z amarantusa z czarnym sezamem, Cheeseburger z kolendrą na ostro, sałatka śródziemnomorska z ryżem, roladki drobiowe z tymiankiem i serem, kaczka z brzoskwiniami,
Vidal Estate debiutowało w 1905 roku, kiedy pionier hiszpańskiego producenta wina, Anthony Joseph Vidal, trafił na kamienistą ziemię małej posiadłości w Hastings. Ze swoją aluwialną glebą i suchym klimatem, naturalnie zaoferował mu warunki wzrostu podobne do Hiszpanii i pracował niestrudzenie, aby rozwijać posiadłość i promować smak Europy w Nowym Świecie. Obecnie Team Vidal kontynuuje produkcję uwielbianego wina, które uhonoruje europejski styl ustanowiony przez ich założyciela Anthony Joseph Vidal. Kierując się pragnieniem produkowania pachnących, skoncentrowanych, teksturowanych win w powściągliwej strukturze, Vidal dąży do tego, by jak najmniej dodać i wypełni utrzymując doskonały smak wina, tak wysoce doceniany na całym świecie. Wszystko wypracowane poprzez lata starań i uporczywego dążenia do doskonałego wina. Osiąga się to poprzez głębokie zrozumienie ich winnic i klimatu. Marlborough jest domem dla wyrafinowanych sosów Sauvignon Blanc o głębokości i złożoności zrównoważonej świeżością i nieskazitelnymi owocami. Ciepło dzienne zapewnia bogactwo, chłodne noce zachowują kwasowość, a naturalnie wysokie poziomy kluczowych składników smakowych gwarantują charakterystyczny tropikalny, ziołowy, trawiasty profil. Ponadto Vidal pracuje z dość niską żyznością gleby i „zielonymi zbiorami”. Każda paczka jest zbierana, fermentowana i starzona jako odrębne partie, zachowując potencjał dla gleby, klimatu i sezonowości, aby uzyskać w gotowym produkcie. Sezon w roku 2018 w Marlborough był niemal idealny, łącząc idealne warunki klimatyczne z naturalnie niską wydajnością. Terminowe zbieranie, aby uchwycić smaki i kwasowość we wczesnej fazie dojrzałości, umożliwiło Vidalowi zachowanie powściągliwości i świeżości w tej nagradzanej Wairau Valley Sauvignon, która zapewnia doskonałą koncentrację smaku i odrobinę więcej.
Wino Vidal Sauvignon Blanc znakomicie świeże, intrygujące szwy o ostrych grejpfrutach skręcają się i przeciskają przez nieskazitelne trawiaste odcienie. Odcienie zielne inspirują i uwydatniają, podczas gdy chłodne, delikatne kontury łuków przechodzą przez bardziej zielone lilty. Zniewalający i bujny, ale doskonale pokazujący powściągliwość i syntezę pomiędzy owocem witalnym a zatrzymującą kwasowością. Sonorous Decanter Asia Wine Awards 2018 Potencjał starzenia: pić świeże
W nosie dominują fale grejpfruta, limonki i kwiatu pomarańczy z nutą marakui i trawy cytrynowej. Odczucie w ustach: Wraz ze spektrum cytrusów na podniebieniu pojawiają się tropikalne nuty z guawą, liczi i marakują. Struktura środkowego podniebienia jest średniej wagi i ujawnia atrakcyjną jakość łupkowo-mineralną, która utrzymuje się na finiszu i uzupełnia żywą kwasowość.
Złożony z aromatami liczi, grejpfruta, agrestu i ziół z lekkimi nutami dymnymi. Owocowe z dobrą kwasowością i równowagą, które dają bogate odczucie w ustach i dobrą długość.
2022-06-08
Lepszy od sancerre Doliny Rodanu
Nieodłączne cechy Sauvignon Blanc owoców tropikalnych, melon i agrest, z nutą ananasa i marakuja utrzymywana na świeżym, chrupkim i zrównoważonym podniebieniu z niesamowitą długością