Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Wina ChardonnayGiramonte Frescobaldi Wina Wina z Nowej ZelandiiGrand Durhene ChampagneWina AustraliiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceGosset ChampagneChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWina Napa ValleyWino na lato

Amarone Zenato Valpolicella Classico

AMARONE|WINA KOLEKCJONERSKIE » Wina czerwone|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Amarone Wina|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wina półwytrawne|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino Regionalne|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino Spokojne|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino czerwone|Wina Whisky Whiskey Bourbon » Wino jakościowe|Producenci win » Zenato|Regiony winiarskie » Valpolicella Wina|Regiony winiarskie » Veneto|Szczepy win » CORVINA VERONESE|Szczepy win » Molinara|Szczepy win » Rondinella|Szczepy win » Sangiovese|Wina włoskie|Wina włoskie » Wina czerwone Włochy|Wydarzenia Bachus » AMARONE ZENATO VALPOLICELLA CLASSICO 30% OFF

  • Zenato Amarone Valpolicella
    Zenato Amarone Valpolicella
Cena:227.00PLN
Poleć znajomemu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zenato Amarone Valpolicella

 

 

Kraj: Wina Włoskie

Region: Valpolicella Classico, Wenecja Euganejska

Apelacja: Amarone della Valpolicella DOC

Producent: Zenato

Odmiany winogron: 90% Corvina / Corvinone,

5% Oseleta, 5% Rondinella

Pojemność: 0,7l

Alkohol: 16,5%

BK3


Wino Amarone prezentuje głęboki kolor, rubinowo czerwony. Aromaty intensywne przywołujące do wędzonej śliwki w otoczeniu malin i delikatnych nut tytoniu. W ustach dominują czerwone owoce, gęstość i pełnia smaku. Wykończenie uzupełnione w nuty słodyczy owocu figi. Sugestie kulinarne: mięsa z grilla, dziczyzna, dojrzałe.

 

Notatki Sommelier Bachus Wina

Dobre Amarone przybywa i na pewno walczy o podium jako jedno z najlepszych włoskich win, to jednak różni się znacznie od innych najlepszych win na polu; Barolo i Brunello. Wystarczająco dużo Amarone wytwarza się z kilku odmian winogron niż tylko jedna, ale zasadnicza różnica polega na tym, że winogrona wysychają przed tłoczeniem. W tradycyjnych terminach produkowane Amarone winogrona Corvina, Rondinella i Molinara. Ale bardziej postępowi producenci, w tym Zenato, coraz częściej wykorzystują historyczne winogrona jako Oseleta i Croatina, przyczyniając się odpowiednio. tanina i struktura oraz młodzieńcza świeżość owoców. Winogrona do Amarone Zenato ręcznie zbierane pod koniec października ze swoich pól w Sant'Ambrogio, gdzie warunki gleb wapiennych zawierają także fragmenty gliny i skały. Pęczki winogron są starannie wybierane i tylko najlepiej lub gorzej w drewnianych pudełkach i umieszczane w wentylowanym pomieszczeniu w winiarni, gdzie suszą się przez 3-4 miesiące, aby zmniejszyć zawartość wody i skoncentrować substancje aromatyczne w winogronach . Około lutego, kiedy winogrona zbliżają się do rodzynki, prasowane winogrona i fermentują przez 15-20 dni w temperaturze 23-25 ​​stopni. Następnie przechowuj wino przez 36 miesięcy w dębowych beczkach przed butelkowaniem. Zobowiązuje się, że jest członkiem Le famiglie dell'amarone d'arte, ale Zenato Amarone jest zazwyczaj jednym z najlepszych w okolicy. Wino tutaj jest również doskonałym przykładem, z bajeczną intensywnością, bogactwem odcieni i głębią. Czarne wiśnie i śliwki, czekolada, tytoń, skóra i cynamon to tylko niektóre z najważniejszych elementów. Zenato Amarone reprezentuje prawie posiłek sam w sobie, ale może biec w towarzystwie nawet najsilniejszej trawy.

 

AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO ZENATO to w rzeczywistości jest historyczne, ważne, o złożonej strukturze w eleganckim i aksamitnym kształcie. To prawdziwa przyjemność dać go w prezencie i go otrzymać: ci, którzy posiadają Amaromne Zenato, kupili świetny produkt, a ci, którzy pasjonują się winem, wiedzą, że kiedy otrzymują Zenato Amarone, mogą cieszyć się wyjątkowymi doznaniami. Ale tylko najlepsze winogrona przyczyniają się do winifikacji Amarone, a te z Zenato pochodzą z posiadłości Costalunga, która znajduje się w Sant'Ambrogio, w klasycznej dzielnicy Valpolicella. Historycznie Valpolicella to skarbnica smaków i tradycji związanych z jedzeniem i winem. Również produkcja Amarone ma bardzo długą tradycję: w rzeczywistości tylko najlepsze winogrona, zbierane ręcznie, pozostają w piwnicach owocowych przez 3/4 miesięcy. Wiele uwagi poświęca się przepływowi powietrza między pęczkami i pęczkami: w rzeczywistości suszenie musi odbywać się w zdrowy sposób, bez tworzenia się pleśni. Następnie jest przekazywane do tłoczenia i winogrona pozostają w kontakcie ze skórami przez 15/20 dni w temperaturze 23/25 ° C Ale jeśli część perfum i struktura pochodzi z więdnięcia winogron, z pewnością od innych wynika to ze starzenia się w dębowych beczkach przez co najmniej 36 miesięcy. Zbiór tych win odbywa się, w zależności od sytuacji klimatycznej, pod koniec września lub na początku października. Ważne wino, które z czasem poprawia się i zawsze daje dużo emocji. Rubinowa czerwień ze światłami granatu, ma elegancki aromat owoców w alkoholu i przyprawach. Smak jest pełny, ciepły i pełen miękkich wrażeń. I dlatego zasługuje na ważną kombinację: staranne przygotowanie i złożony smak. Na przykład możesz połączyć to z tradycyjnymi weneckimi przepisami. Ale także z pieczeniem, dziczyzną i dojrzałymi serami.

 

 

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE