Fonseca Porto LBV Unfiltred Port
Wino Fonseca Porto LBV Unfiltred Port
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Fonseca Porto Late Bottled Vintage Unfiltred Port
Kraj: Portugalia
Region: Porto
Apelacja: DOC Porto
Producent: Fonseca
Szczepy: regionalne
Kolor: czerwony
Rodzaj: słodkie, wzmacniane
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 20 %
Wspaniałe Porto, w którym odnaleźć można świeże i intensywne aromaty czarnej porzeczki i wiśni z nutami eukaliptusa i przypraw. Na podniebieniu prezentuje wspaniałe, soczyste, bogate smaki ciemnych owoców, podtrzymywane przez twarde, ale delikatne garbniki. Wspaniały i bogaty. c4
Fonseca Porto LBV Unfiltred Port - Opinie klientów
Wino Fonseca Porto LBV Unfiltred Port
Słodkie wino wzmacniane o skoncentrowanych, wręcz gęstych aromatach gorzkiej czekolady i czarnych owoców ze szczyptą lukrecji. Usta potężne, wielowarstwowe, doskonale zbudowane, pełne niuansów czekoladowych i jeżynowych. Podawać do serów o wyrazistym smaku (stilton, roquefort), deserów czekoladowych lub jako digestif.
Porto LBV Fonseca
Wspaniały, całkowicie nieprzenikniony atramentowo-czarny kolor z bardzo głębokim, ciemnoszkarłatno-czerwonym czarnym odcieniem. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty lukrecji, jeżyny i czarnej wiśni, po których następują nuty marcepanu, delikatnie zintegrowanego spirytusu i korzennych rodzynek. Bogate, pełne i soczyste podniebienie jest pełne smaków lukrecji i wiśni Morello, a następnie marcepanowego i świątecznego ciasta z bardzo pikantnym finiszem. Wyczuwalny jest dotyk ciepła z mocnymi, ale doskonale zintegrowanymi taninami. Długi posmak lukrecji, wiśni Morello, marcepanu i pikantnego świątecznego ciasta.
Fonseca Porto
Ma pyszną intensywność czerwonych owoców ze słodkimi, czarno-wiśniowymi refleksami. Ciemny, bogaty i pulchny, z nutą czekolady w środku i ziołową świeżością w wyrazistych owocach .
2023-06-16
Wino Fonseca Porto LBV Unfiltred Port
Słodkie wino wzmacniane o skoncentrowanych, wręcz gęstych aromatach gorzkiej czekolady i czarnych owoców ze szczyptą lukrecji. Usta potężne, wielowarstwowe, doskonale zbudowane, pełne niuansów czekoladowych i jeżynowych. Podawać do serów o wyrazistym smaku (stilton, roquefort), deserów czekoladowych lub jako digestif.