Signal Hill Canadian Whisky
Kraj: Kanada
Region: Wzgórza Signal
Whisky Signal Hill
Pojemność: 07l
Alkohol: 40% PAW1
Rozwiń opis...Signal Hill jest stworzona na bazie 2 rodzajów zbóż: z dobrej kukurydzy i jęczmienia czyli Whisky kukurydziana, dwukrotnie destylowana w kolumnie do destylacji ciągłej, jest delikatna i gładka. Whisky jęczmienna jest destylowana w alembiku i charakteryzuje się subtelnymi nutami tostó, orzechów i słodu. Kompozycja daje zaczątek wielowarstwowego, pełnego smaku. Canadian Whisky dojrzewał w 3 różnych rodzajach beczek: nowych dębowych pozwalając wzbogacić whisky o akcenty wanilii, karmelu i toffi, a baczki po bourbonie (first fill) urozmaicają ekstrakt whisky pozwalając wyczuć nuty rodzynek i śliwek. Nie zapominajmy o beczkach po kanadyjskiej whisky by podkreślić zbożowy charakter który dominuje w Signal Hill Canadian Whisky . Nie trzeba więcej informacji , spróbujesz to poznasz drogę na skruty do dobrej Whiksy.
Notatki Sommelier Bachus
Podnosimy kieliszek do Signal Hill i jego miejsca w historii. Podobnie jak Canadian Whisky Signal Hill reprezentuje przygodę, innowację i długowieczność. Ziarna kanadyjskie, woda w Nowej Funlandii i trzylitrowe starzenie zapewniają złożony profil smaku i głęboki, bogaty bursztynowy kolor; nos - delikatna mieszanka miodu, wanilii, suszonych owoców i nutą przyprawy.
Signal Hill Whisky składa się z dwóch rodzajów zbóż. Whiskę kukurydzianą poddaje się podwójnej destylacji przez dwukolumnową kolumnę destylacyjną, aby uzyskać lekką i gładką charakterystykę. Jęczmienna whisky jest destylowana w doniczce, aby wydobyć subtelny smak pieczywa, orzechów lub słodu. Wiele warstw smaku jest zachowywanych przez filtrowanie bez chłodzenia, co zapewnia pełniejsze odczucie w ustach i gładsze wykończenie. Dojrzewają w nowych beczkach z białego dębu, aby uzyskać nuty wanilii, karmelu i toffi, beczkach Bourb Zmieszany z dziewiczymi wodami Nowej Funlandii w Kanadzie. Jakość wody poprawia ogólny profil smakowy tej drobno zmiksowanej whisky. on First-Run dla smaków suszonych rodzynek i śliwek oraz kanadyjskich beczkach whisky w celu wydobycia charakterystycznych ziaren. Zmienny klimat kanadyjski dodaje charakteru naszej whisky, pozwalając na wolniejsze wydobywanie smaku z beczek w celu uzyskania słodkiego, łagodnego smaku.