Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Bodega Achaval Ferrer od samego początku celem firmy Achaval-Ferrer było nie tylko wytwarzanie wina o wyjątkowej jakości, ale także wierność jego pochodzeniu. Jest to fundamentalne dla filozofii firmy i odzwierciedla ideały wielu producentów wina, których wino chętnie sprzedajemy, ponieważ winnica jest postrzegana jako podstawa istoty gotowego wina. W 1998 roku grupa przyjaciół z Włoch i Argentyny połączyła siły, aby zrealizować niezwykle ambitne wówczas marzenie,  stworzenie światowej klasy wina argentyńskiego. Pierwszym kluczem do sukcesu Achaval-Ferrer był wybór winnic przez zespół. Mała, najwyższej jakości winiarnia Mendoza. Jest to argentyńsko-włoski partnerstwo czterech przyjaciół: Santiago Achaval Becu, Manuela Ferrera Minetti, włoskiego winiarza i konsultanta turystycznego Roberto Cipresso oraz byłego mistrza świata w rajdach samochodowych Tiziano Siviero. Istnieją trzy winnice będące własnością posiadłości, które sadzi się na wysokości (730–1100 m) i istnieje kilka umów dzierżawy z kilkoma innymi właścicielami winnic. Winifikacja obejmuje zarówno przepompowywanie, jak i przebijanie wieczka podczas maceracji, a malolaksja odbywa się w beczce. Finca Altamira i Finca Mirador to w 100% Malbec z pojedynczych winnic i produkowane z bardzo mało wydajnych starych winorośli. Trzecie źródło winnicy, Finca Bella Vista jest teraz również produkowane, ponownie z Malbec. Głównymi filarami winnicy są czerwone Quimera, mieszanka Malbec, Cabernet Sauvignon i Merlot oraz Malbec z wielu witryn w okolicy Vistalba. Położona w argentyńskiej prowincji Mendoza, na wysokości od 730 do 1100 metrów nad poziomem morza, ciepłe, słoneczne dni i chłodne noce wydłużają sezon dojrzewania. To, w połączeniu z ubogimi glebami aluwialnymi i niskimi opadami deszczu, tworzy scenę dla produkcji skoncentrowanych, dojrzałych winogron, które z kolei zapewniają doskonałą strukturę i złożoność. Chociaż winnica ma kluczowe znaczenie, to jednak było czymś w rodzaju zamachu stanu, gdy na pokładzie znalazł się słynny włoski winiarz Roberto Cipresso jako współwłaściciel i winiarz. Pomimo swojego niezwykłego talentu i znacznych osiągnięć, Roberto jest zaangażowanym „terroiriste” przekonanym, że ziemia jest zasadniczo ważniejsza niż sama produkcja wina. Wina Bodega Achaval Ferrer Mendoza są naprawdę wyjątkowe i obowiązkowe dla każdego, kto poważnie myśli o winach z Ameryki Południowej.

 

Achaval Ferrer Malbec

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz