Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Casa Vinicola Bosco-Malera Winnica, która została założona w 1948 roku. Cantine Group od 2012 roku znajduje się w Salgareda we wschodniej Veneto w rejonie Treviso, zawsze odpowiednim obszarze do produkcji wina, gdzie kultura Prosecco ma swoje korzenie.. Winiarnia, jak tłumaczy Casa Vinicola, jest czymś więcej niż „tylko” małą winiarnią, ale należy do grupy Vi.VO - stowarzyszenia winiarzy ze wschodnich Wenecji („Viticultori Veneto Orientale”). Dzięki bogatej wiedzy i nowoczesnemu wyposażeniu technologicznemu winnica wyróżnia się, dzięki czemu zawsze można zagwarantować duże ilości o stałej jakości - międzynarodowa orientacja firmy stanowi obecnie około 65% sprzedaży. W tej firmie pasja, doświadczenie i profesjonalizm w zbiorze, selekcji i przetwarzaniu winogron, a także stosowanie najbardziej zaawansowanych i wyrafinowanych technologii przekształca winogrona w wyselekcjonowane i wysokiej jakości wina, o intensywnym smaku oraz delikatnym i delikatnym smaku. Bosco Viticultori, znana w całym kraju z doskonałości swoich produktów, głównie Prosecco, Spumanti i Frizzanti, wypracowała przez lata wymiar o pewnym znaczeniu międzynarodowym: 65% jej sprzedaży jest przeznaczone na rynki zagraniczne. Właściwa grupa Casa Vinicola Bosco-Malera, znana również jako Bosco Viticultori, obejmuje dziesięciu winiarzy, z których wszyscy posiadają certyfikaty BRC i IFS i którzy są szczególnie zainteresowani terroir i tradycjami historycznej Republiki Weneckiej, tzw. Serenissima” („Wesoła”), przepisał. Dotyczy to nie tylko odmian winorośli, które zawsze były uprawiane na tym terenie, ale także metody winifikacji. Portfolio składa się z czterech edycji: „Bosco dei Cirmioli”, „Vini dei Cardinali”, „Canal Grando” i „Giotti”. Seria Bosco dei Cirmioli koncentruje się na obszarach pochodzenia Veneto, gdzie po raz pierwszy wyprodukowano wina musujące i półmusujące. „Musująca” górna część asortymentu obejmuje oczywiście Proseccos DOC, które inspirują koneserów na całym świecie swoimi musującymi i frizzante wariacjami. Przede wszystkim słusznie nagradzane są świeże i owocowe aspekty Glera, a także niepowtarzalny perlage. Wina spokojne są również częścią portfolio Bosco dei Cirmioli, ponieważ we wschodniej Veneto, dzięki doskonałemu współgraniu warunków klimatycznych i składu gleby, Cabernet, Sauvignon i Chardonnay po prostu dobrze prosperują. Zwłaszcza Pinot Grigio, który można nazwać „delle Venezie”, ma tu tradycję. W przypadku linii Vini dei Cardinali brane są pod uwagę regiony Conegliano, Valdobbiadene i Valpolicella, pierwsze dwa obszary ponownie produkują Prosecco (tym razem Superiore DOCG) i ostatnie wspomniane góry, bardzo ceniony Amarone. Naturalne składniki do tego: Molinara, Corvina, Rondinella. Wreszcie linia Canal Grando koncentruje się na winach z certyfikatem pochodzenia Venezia DOC, a jej nazwa pochodzi od słynnego kanału. Pierwsze dwa obszary ponownie produkują Prosecco (ale tym razem Superiore DOCG), a ostatnie pasmo górskie produkuje bardzo ceniony Amarone. Naturalne składniki do tego: Molinara, Corvina, Rondinella. Wreszcie, linia Canal Grando koncentruje się na winach z certyfikatem pochodzenia Venezia DOC, a jej nazwa pochodzi od słynnego kanału. Pierwsze dwa obszary ponownie produkują Prosecco (ale tym razem Superiore DOCG), a ostatnie pasmo górskie produkuje bardzo ceniony Amarone. Nadal istnieją butelki Giotti, które są bardzo proste: „łatwe do picia” wina, które są świeże i młodzieńcze, nie tracąc przy tym weneckiego profilu. Wreszcie linia Canal Grando koncentruje się na winach z certyfikatem pochodzenia Venezia DOC, a jej nazwa pochodzi od słynnego kanału. Wina Casa Vinicola Bosco-Malera powstają we własnych nowoczesnych zakładach produkcyjnych, w których dziesięciu enologów konsekwentnie zapewnia niezmiennie wysoką jakość i specyficzność. Przyczynia się do tego również wcześniejsza filtracja i stabilizacja. Oczywiście używa się również różnych drewnianych beczek, zwłaszcza do czerwonych win. Wytwórnia co roku produkuje duże ilości doskonałego włoskiego wina, które jest również regularnie nagradzane - m.in. od IWSC, Decanter i The Drinks Business.