Familia Fernández Rivera – Wina Hiszpanii  W 1988 roku Familia Fernández Rivera zbudowała inspirowany Francją zamek w swoich winnicach w Ribera del Duero. Roa oferuje idealne miejsce do uprawy winorośli, aw 1994 roku narodził się pierwszy rocznik Condado de Haza. Posiadłość obejmuje prawie 164 hektary ciągłych doskonałych winorośli Tempranillo uprawianych na brzegach rzeki Douro, krainie legend, obok topoli, wierzb i plantacji. . Dopiero w 1994 roku Condado de Haza stało się autonomiczną posiadłością, w której cały proces produkcji wina, od winorośli po butelkę, odbywa się na miejscu. Od 2018 roku piwnica produkuje wina ekologiczne w 100% naturalne . Aby usprawnić proces produkcji wina i udoskonalić jego wina, zbudowano piwnicę, wykopując pod winnicą tunel o długości 200 metrów i głębokości 30 metrów. To tutaj wino dojrzewa i gdzie znajdują się 3 nowe beczki i piwnica na butelki, które zapewniają doskonałe naturalne warunki temperatury i wilgotności do produkcji i przechowywania wina. Hiszpańska winiarnia Familia Fernández Rivera znajduje się w gminie Pesquera de Duero. Została założona w 1972 roku przez Alejandro Fernándeza, wyszkolonego technika maszyn rolniczych. Winiarnia Fernández posiada obecnie 800 hektarów winnic na „ojcu wszystkich rzek”, Duero (jako druga posiadłość Condado de Haza), w La Mancha (El Vinculo) iw Zamorze (Dehesa la Granja). Jest uważana za jednego z pionierów jakości wśród hiszpańskich winnic. W 1992 roku Robert Parker nazwał Pesquera „Petrusem Hiszpanii” i nagle stał się sławny na całym świecie. Wszystkie wina Fernández są produkowane wyłącznie jako Tempranillo (Tinta del País). Wysoką jakość można było osiągnąć tylko dzięki ekstremalnym ograniczeniom wydajności i konsekwentnej pracy w piwnicy.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz