Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Thistledown Wina Australii. Odkąd historyczni Szkoci, James Busby i John MacArthur założyli australijski przemysł winiarski na początku XIX wieku, stosunki między Szkocją a Australią są trwałe. Strażnik długiej historii, Thistledown Wine Co. kontynuuje tradycję szkockiej pomysłowości i wspaniałego australijskiego wina. Z ich małej winnicy w idyllicznych wzgórzach Adelaide Hills pracują z nieskazitelnymi owocami pochodzącymi z kultowych winnic. Peter Leske „Australijczyk niemieckiego pochodzenia” Peter jest dobrze znaną postacią w australijskim winie, miał za sobą karierę pracując dla takich firm jak Nepenthe, Grosset i Domaine Dujac w Burgundii. W 2012 roku Pete odkupił starą winnicę Nepenthe w Lenswood w Adelaide Hills i przemianował ją na Revenir. Dobrze wyposażony we wszystkie zabawki potrzebne do robienia genialnych małych partii wina, jest to dom dla Thistledown i miejsce, w którym Pete mieszka na pełny etat. Genialny winiarz, zdolny do żonglowania wszelkimi problemami w czasie zbiorów i wszechstronny, dobry jajko, Pete ma fundamentalne znaczenie dla jakości tego, co robimy w Thistledown. Giles Cooke Założyciel i współkonspirator MW

„The Pom” Giles podróżował po świecie, kupując wino i tworząc ciekawe nowe produkty, ale coś zawsze przyciągało go z powrotem do Australii, gdzie odbyła się większość jego wczesnych podróży w branży wina. Po spotkaniu z Fergalem przy piwie wieczorem przed kursem pierwszego roku Mistrza Wina, było pewne nieuniknione, że pewnego dnia będą razem robić wino. Oprócz zdania egzaminu MW za pierwszym razem, Giles ma doświadczenie w produkcji wina w Hiszpanii, Kalifornii i Australii, a także oferuje szerokie doradztwo dla winnic w zakresie stylów i opakowań win. wina z ostu, wino z ostu, fergal tynan, fergal tynan mw, master of wine, MW Fergal Tynan MW. Założyciel i współkonspirator „The Irishman” Po pocałowaniu kamienia blarney w młodym wieku, droga Fergala przez wino była trudna i szybka, z rozległymi podróżami po Europie, Ameryce Południowej i Australii. Podobnie jak Giles, regularne, długie kontaktowanie się z australijskim winem doprowadziło do trwałej miłości do win, ludzi i regionów, które ostatecznie skłoniły go do faktycznego jego tworzenia. Fergal stał się MW w 2004 roku.

Uprawa winorośli

Thistledown ściśle współpracuje z różnorodną grupą hodowców w regionach Barossa, McLaren Vale i Langhorne Creek w Australii Południowej i poszukuje hodowców, których owoce są w stanie wyrazić równowagę, ekspresję odmianową i żywe wyczucie miejsca. Ogólnie rzecz biorąc, Thistledown pozyskuje owoce uprawiane w ilości około 3 ton na akr, co naszym zdaniem zapewnia nam optymalną kombinację koncentracji, czystości i równowagi owoców. Regiony Barossa i McLaren Vale są obdarzone mnogością struktur gleby i lubimy pracować z owocami, które wyraźnie ukazują skutki zmieniającej się natury gleby - czy to bogate, głębokie gleby terra rossa na dnie Barossa Valley, czy faliste, piaszczyste gleby Blewitt Springs w McLaren Vale. Wiele się mówi o roli starych winorośli i rzeczywiście są one wspaniałym zasobem. Jednak nie są one gwarancją jakości, aw niektórych latach posiadanie trejanej, rozsądnie nawadnianej winorośli w średnim wieku może zapewnić wino o lepszej równowadze niż stare, suche winorośle. Dlatego lubimy pracować z wieloma winnicami z kratami i krzewami, starymi i nowymi, uprawianymi na sucho i nawadnianymi. Spójnym czynnikiem muszą być ograniczone plony i równowaga.

Produkcja wina

Giles Cooke MW i Fergal Tynan MW, z pomocną dłonią Petera Leske, wytwarzają gibkie, energetyczne wina, które ilustrują korzyści płynące ze wspaniałych miejsc i inteligentnego, niskointerwencyjnego winiarstwa. Giles i Fergal podzielają szczególną pasję do Grenache i, coraz bardziej szczegółowo, Thistledown kontynuuje rozszyfrowywanie bogatej mozaiki południowoaustralijskiej Grenache – składając ją na nowo we własnym, niepowtarzalnym stylu. Ta wyjątkowa mieszanka doskonałych źródeł owoców i doświadczenia zarówno w Nowym, jak i Starym Świecie pomaga wytwarzać wino o subtelności, konsystencji i szczegółach – winach doskonale nadających się do uzupełnienia, a nie przytłoczenia wyśmienitego jedzenia. W jednym z najbardziej zróżnicowanych geologicznie regionów świata Grenache rozwija się dobrze, ale nie zawsze był ceniony – aż do teraz.

Polecane wina Thistledown: Wild & Wilder Wild Ones Chardonnay; Wild & Wilder The Pugilist Cabernet Sauvignon; Wild & Wilder Wild Ones Chardonnay; Thistledown Gorgeous Shiraz; Thistledown Gorgeous Grenache; Wild & Wilder Cloud Cuckoo Land Montepulciano Nero D'Avola; Thistledown Gorgeous Grenache Blanc; Thistledown Sands of Time Single Vineyard Grenache; Wild & Wilder Cloud Cuckoo Land Greco Fiano Zibibbo; Wild & Wilder Wild Ones Shiraz Cabernet; Wild & Wilder The Pugilist Cabernet Sauvignon; Wild & Wilder The Unforgettable GSM; Wild & Wilder The Courtesan Riesling; Wild & Wilder The Sophisticat Sauvignon Blanc; Wild & Wilder The Opportunist Shira; Wild & Wilder The Exhibitionist Merlot; Wild & Wilder The Exhibitionist Merlot; Thistledown The Vagabond Grenache - Pochodzące z trzech niezwykłych miejsc w słynnym subregionie Blewitt Springs w McLaren Vale, wino to ma pięknie złożony, aromatyczny nos fiołków, dzikiej wiśni, rozmarynu i rozgrzewającej przyprawy. Podniebienie jest energiczne, a jednocześnie gładkie, z wibrującą wiśnią, przyprawami, poziomkami i lukrecją na podniebieniu. Średnio treściwe, ale wielowarstwowe i teksturowane z bardzo długim, aromatycznym finiszem.- 95 punktów – Gary Walsh, The Wine Front; Thistledown This Charming Man Single Vineyard Grenache - Wino to ukazuje muskularne, ale eleganckie, jedwabiste czarne owoce z głębokimi, bogatymi, rozgrzewającymi przyprawami, nutami fiołka, minerałów i czarnej wiśni. - 97 points - JamesSuckling.com (Nick Stock) - TOP 100 AUSTRALIAN WINES

Przejrzyj dobre wina Australii