Toscanini Family of Wines Urugwaj C4  rozpoczyna historię w 1894 roku Juan Toscanini z żoną opuścili rodzinną Genuę i osiedlili się w urugwajskim regionie Río de la Plata, w Canelón Chico, 30 km na północ od Montevideo. W 1908 roku Juan założył własną bodegę. Obecnie należące do rodziny winogrady zajmują powierzchnię 75 hektarów w Paso Cuello i Canelón Chico. Bliskość Atlantyku skutkuje dużymi różnicami temperatur między dniem a nocą, dzięki czemu tutejsza winorośl daje owoce o niebywałej koncentracji aromatów i smaków. Wytwórnia została założona w 1908 roku, a stamtąd ziarno przemysłu winiarskiego zakorzenione jest w rodzinie, a za nimi podążają dzieci, wnuki i prawnuki. Głównym celem jest uzyskanie wina o wysokiej ekspresji. W tym celu utrzymujemy tożsamość strukturalną winogron podczas procesu produkcji wina, dokładnie kontrolujemy temperatury fermentacji i minimalne użycie elementów egzogennych w winie, aby uzyskać typowe cechy każdej odmiany. Winnice Juan Toscanini e Hijos leżące w Paso Cuello i Cannelloni Chico posiadają klimat umiarkowana, z wyraźnymi porami roku, gorącymi latami i bardzo mroźnymi zimami oraz wystarczającą ilością naturalnych opadów do cyklu winorośli.

 

Toscanini Chardonnay Reserva

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz