Will Davenport Vineyards W 1991 r. Will Davenport zasadził pięć akrów winorośli w Horsmonden w hrabstwie Kent, jednocześnie pracując dla winnicy Hampshire i, nieumyślnie, stało się to początkiem działalności na całe życie jako producent wina. Obecnie winnice zajmują łącznie 24 akry, uprawiane na pięciu odrębnych działkach, z dziewięcioma odmianami winorośli i wieloma rodzajami gleby i mikroklimatami. Winnice znajdują się głównie w Horsmonden w hrabstwie Kent, z mniejszą winnicą (Limney) obok winnicy w Rotherfield, East Sussex. Will zawsze był gorącym zwolennikiem rolnictwa ekologicznego iw 2000 roku podjął decyzję o przekształceniu wszystkich winorośli i winnic w systemy ekologiczne, certyfikowane przez Soil Association. W tamtym czasie było to ogromne ryzyko, ale ostatecznie winorośl jest w świetnej formie, jakość owoców nie ma sobie równych, a wina wykazują głębię charakteru, której jego zdaniem nie można osiągnąć przy użyciu chemikaliów w winnicy i winiarni. Po studiach winiarskich w Roseworthy Agricultural College w Australii Will pracował w londyńskim handlu winem i pracował w Alzacji, Kalifornii, Australii i Wielkiej Brytanii, zanim założył własną winnicę. Opiekuje się także resztą farmy w Rotherfield, która obejmuje małe stado owiec rasy Wiltshire Horn, kilka pszczół oraz wiele dzikich zwierząt i lasów. Prawdziwy krajobraz farmy Sussex Wealden! Uprawa doskonałych winogron ma kluczowe znaczenie dla produkcji najlepszych win. Jeśli winogrona są mniej niż doskonałe, winiarz musi manipulować winami, aby uzyskać odpowiednią równowagę, a w tym procesie traci się charakter wina. Winorośl Davenport została założona na przestrzeni 25 lat na tych pięciu oddzielnych działkach. Większość z nich była sadami jabłoniowymi przed zasadzeniem winorośli. Rodzaje gleby, wygląd i mikroklimat różnią się w zależności od miejsca, a poszczególne odmiany winorośli dobierane są tak, aby najlepiej pasowały do ​​ich środowiska i panujących warunków. Wszystkie winogrona zbierane są ręcznie. Robimy wszystko, aby ograniczyć wpływ na środowisko, w tym produkcję wina. Dlatego Davenport stara się produkować wina z jak najmniejszą ilością energii, w większości generowanej na miejscu przez panele słoneczne. Oprócz istniejących oficjalnych ograniczeń w produkcji ekologicznego wina, Will stara się produkować wina tak naturalnie, jak to tylko możliwe. Wiąże się to z nie dodawaniem drożdży handlowych, utrzymywaniem siarczynów na jak najniższym poziomie i unikaniem filtracji tam, gdzie to możliwe. Większość z nich była sadami jabłoniowymi przed zasadzeniem winorośli. Rodzaje gleby, wygląd i mikroklimat różnią się w zależności od miejsca, a poszczególne odmiany winorośli dobierane są tak, aby najlepiej pasowały do ​​ich środowiska i panujących warunków. Wszystkie winogrona zbierane są ręcznie. Robimy wszystko, aby ograniczyć wpływ na środowisko, w tym produkcję wina. Dlatego Davenport stara się produkować wina z jak najmniejszą ilością energii, w większości generowanej na miejscu przez panele słoneczne. Oprócz istniejących oficjalnych ograniczeń w produkcji ekologicznego wina, Will stara się produkować wina tak naturalnie, jak to tylko możliwe. Wiąże się to z nie dodawaniem drożdży handlowych, utrzymywaniem siarczynów na jak najniższym poziomie i unikaniem filtracji tam, gdzie to możliwe. Większość z nich była sadami jabłoniowymi przed zasadzeniem winorośli. Rodzaje gleby, wygląd i mikroklimat różnią się w zależności od miejsca, a poszczególne odmiany winorośli dobierane są tak, aby najlepiej pasowały do ​​ich środowiska i panujących warunków. Wszystkie winogrona zbierane są ręcznie. Robimy wszystko, aby ograniczyć wpływ na środowisko, w tym produkcję wina. Dlatego Davenport stara się produkować wina z jak najmniejszą ilością energii, w większości generowanej na miejscu przez panele słoneczne. Oprócz istniejących oficjalnych ograniczeń w produkcji ekologicznego wina, Will stara się produkować wina tak naturalnie, jak to tylko możliwe. Wiąże się to z nie dodawaniem drożdży handlowych, utrzymywaniem siarczynów na jak najniższym poziomie i unikaniem filtracji tam, gdzie to możliwe. aspekt i mikroklimat różnią się w zależności od miejsca, a poszczególne odmiany winorośli są wybierane tak, aby najlepiej pasowały do ​​ich środowiska i panujących warunków. Wszystkie winogrona zbierane są ręcznie. Robimy wszystko, aby ograniczyć wpływ na środowisko, w tym produkcję wina. Dlatego Davenport stara się produkować wina z jak najmniejszą ilością energii, w większości generowanej na miejscu przez panele słoneczne. Oprócz istniejących oficjalnych ograniczeń w produkcji ekologicznego wina, Will stara się produkować wina tak naturalnie, jak to tylko możliwe. Wiąże się to z nie dodawaniem drożdży handlowych, utrzymywaniem siarczynów na jak najniższym poziomie i unikaniem filtracji tam, gdzie to możliwe. aspekt i mikroklimat różnią się w zależności od miejsca, a poszczególne odmiany winorośli są wybierane tak, aby najlepiej pasowały do ​​ich środowiska i panujących warunków. Wszystkie winogrona zbierane są ręcznie. Robimy wszystko, aby ograniczyć wpływ na środowisko, w tym produkcję wina. Dlatego Davenport stara się produkować wina z jak najmniejszą ilością energii, w większości generowanej na miejscu przez panele słoneczne. Oprócz istniejących oficjalnych ograniczeń w produkcji ekologicznego wina, Will stara się produkować wina tak naturalnie, jak to tylko możliwe. Wiąże się to z nie dodawaniem drożdży handlowych, utrzymywaniem siarczynów na jak najniższym poziomie i unikaniem filtracji tam, gdzie to możliwe. Dlatego Davenport stara się produkować wina z jak najmniejszą ilością energii, w większości generowanej na miejscu przez panele słoneczne. Oprócz istniejących oficjalnych ograniczeń w produkcji ekologicznego wina, Will stara się produkować wina tak naturalnie, jak to tylko możliwe. Wiąże się to z nie dodawaniem drożdży handlowych, utrzymywaniem siarczynów na jak najniższym poziomie i unikaniem filtracji tam, gdzie to możliwe. Dlatego Davenport stara się produkować wina z jak najmniejszą ilością energii, w większości generowanej na miejscu przez panele słoneczne. Oprócz istniejących oficjalnych ograniczeń w produkcji ekologicznego wina, Will stara się produkować wina tak naturalnie, jak to tylko możliwe. Wiąże się to z nie dodawaniem drożdży handlowych, utrzymywaniem siarczynów na jak najniższym poziomie i unikaniem filtracji tam, gdzie to możliwe. 

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz